Clubkoersen

Bijna het hele jaar door zijn er clubkoersen bij RWC Ahoy onder leiding van de altijd vrolijk gestemde juryleden Inge en Aad. In de winterperiode zijn er zaterdagkoersen van januari tot en met maart. Van april tot en met september zijn er zomeravondkoersen op dinsdag en donderdag. Bekijk de evenementenkalender voor actuele data van aanstaande clubkoersen en andere evenementen. Het reglement van deze wedstrijden wordt onderstaand in een aantal kopjes toegelicht.

1. Categorieën

Er wordt gestart in verschillende groepen, namelijk een A, B en C klasse. Iedere klasse representeert een aantal wedstrijdcategorieën welke je onder deze alinea ziet staan. Je mag altijd een categorie hoger starten. Een categorie lager is normaal gesproken niet de bedoeling. Het staat de jury vrij om renners te verplichten een categorie hoger te starten.

A: Elite/belofte, amateurs, junioren
B: Sportklasse, nieuwelingen, basisleden
C: Dames

2. Inschrijving

De inschrijving start 60 minuten voor aanvang van de koers en sluit 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. De inschrijvingskosten bedragen 2 euro voor leden en 3 euro voor niet leden. Voor deelname heb je een geldige (basis)licentie nodig van het betreffende jaar. Met een verouderde licentie kan niet worden gestart.

3. Wedstrijdduur

De wedstrijdduur verschilt per klasse. In geval van (verwachte) slechte weersomstandigheden kan de jury doen besluiten de wedstrijd in te korten. In geval van extreme onverwachte weersomstandigheden zal de jury dit tijdens de wedstrijd beslissen en mededelen.

A: 75 min. + 5 ronden
B: 60 min. + 3 ronden
C: 50 min. + 3 ronden

4. Wedstrijdverloop

De A-klasse start als eerste op aangeven van de jury. Vervolgens zullen 1 min. later de B-klasse en C-klasse gezamenlijk van start gaan. Als de kopgroep of het peloton van een klasse een andere klasse dubbelt, sluit deze groep niet aan maar rijdt deze groep direct door. De ingehaalde groep sluit niet aan bij de inhalende groep. Als dit wel gebeurd worden de in overtreding zijnde renners direct uit koers gehaald. Geloste renners mogen wel aansluiten bij een andere groep, maar verrichten geen kopwerk voor een lagere categorie. Ook bij deze overtreding worden renners uit koers gehaald. Lagere categorieën rijden na einde van de wedstrijd niet door met een hogere categorie, maar verlaten het parcours zo snel mogelijk. Gedubbelde renners sprinten 2 ronden eerder af, of zoveel eerder als aangegeven door de jury. Gedubbelde renners verlaten wanneer zij afgesprint zijn zo snel mogelijk het parcours.

5. Verlaten van de koers

Indien een renner de koers vroegtijdig wenst te verlaten dient dit te worden gemeld bij de jury.

6. Transponder

Tijdens onze clubkoersen wordt gewerkt met MyLaps om de koersvoortgang bij te houden. Een MyLaps transponder is vereist wanneer je in de uitslag meegenomen wilt worden. Indien je deze zelf hebt kun je het transpondernummer doorgeven aan de jury. Wanneer je al eens bij RWC Ahoy gereden hebt is deze bekend bij onze jury. Als je niet over een werkende MyLaps transponder beschikt kun je een transponder huren voor 5 euro per wedstrijd (er wordt 20 euro borg gevraagd).

7. Materiaalpech of valpartij

Bij materiaalpech of een valpartij kan alleen een ronde vergoeding worden gegeven indien dit geconstateerd is door de jury. Wanneer je gevallen bent of een lekke band hebt en een wiel wilt wisselen dien je dit te melden bij de jury. Het staat de jury vrij te beslissen geen ronde vergoeding toe te kennen.

8. EHBO

Tijdens clubkoersen op ons parcours is er EHBO aanwezig. Wij vragen renners de hulpdiensten altijd te respecteren en instructies van de jury in geval van calamiteit op te volgen. Het dragen van een valhelm op ons parcours is verplicht.

9. Eigen verantwoordelijkheid

Wij doen ons uiterste best ervoor te zorgen dat de wedstrijden op onze club veilig verlopen. Echter hebben wij geen controle op het individu. Daarom vragen wij deelnemers te allen tijde alert te zijn, geen gevaarlijke en/of onverwachte manoeuvres uit te halen en respect te hebben voor elkaar. Daarnaast adviseren wij renners die nog geen ervaring hebben met het rijden van wedstrijden eerst een introductieclinic te volgen voordat zij hun eerste wedstrijd rijden. Deze clinic is gratis en vrijblijvend.