,

Piet Gruteke, groot kampioen 68+

Foto: Cok Sportactiefoto

Zonder twijfel is Piet Gruteke een van ons meest flamboyante renners binnen RWC Ahoy.
Zowel binnen als buiten de koers geeft Piet kleur en sfeer aan de vereniging.

Het wielerseizoen 2016 was voor Piet bijzonder succesvol. In de categorie 68+ van de Veteranen Belangen Vereniging vergaarde Piet eeuwig roem door met 31(!) overwinningen afgemeten kampioen te worden. Dit enorme aantal overwinningen maakt Piet tot één van de meest succesvolle renners van Ahoy in het afgelopen seizoen.

Gevraagd naar zijn mooiste koers van het jaar, memoreert Piet aan een omloop in Eibergen. Al na drie rondjes gedemarreerd, gezelschap gekregen van twee man, rijden zij gedrieën de hele koers op kop. Piet heeft onderweg nog malheur aan een achterwiel, maar de voorsprong geven zij niet meer weg. Tot slot laat Piet als een waar kampioen de overwinning aan zijn medevluchters. Het algemeen klassement is voor hem.

De veteranen belangen vereniging bestaat al weer 35 jaar. De vereniging verzorgt naast de KNWU een eigen competitie verspreid over een 25tal locaties. Koersen zijn georganiseerd in de categorieen 50+ – 60+ – en 68+. Sinds de oprichting is het sportieve niveau gestaag gestegen, er wordt hard en goed gereden. Aanstaande 19 maart strijkt de veteranen karavaan neer op RWC Ahoy om 9 april nog eens terug te komen. Een uitgelezen kans om je te meten met de besten onder de 50+.

Meepraten?
Draag gerust bij!