Coaching & Schema’s

Hoe voel jij je fitter of haal je meer uit jouw wielrenambities? Of hoe in balans met werk & privé effectief trainen? Ongeacht niveau en met welke ambities, RWC Ahoy faciliteert hierin.

Naast techniektraining, materiaal, ervaring of voeding… een juiste invulling van training en rust is cruciaal. Professionele begeleiding helpt bij het realiseren van jouw eigen wielrenambities. En bij RWC Ahoy hkan dat pragmatisch en goedkoper: Fitter, sterker en slimmer!

Aanbod RWC Ahoy

We bieden diverse mogelijkheden, van gratis tot 1-op-1 tegen gereduceerd tarief. Van clinics, trainingen en basisschema’s t/m RWC-korting op specifieke begeleiding. Omdat trainingsleer echt een expertise is, doen we dit samen met gespecialiseerde partners & coaches. Bram Boog, Joram Grootveld en Susie Cats.

 • Basisaanbod (gratis in lidmaatschap): Diverse clinics door onze partners/trainers, een basisschema met specifieke elementen uit aanbod RWC Ahoy (Strada13) en een maandelijks inloop-uur voor tips en uitleg.
  • Algemene trainingsleer en wat minder persoon specifiek.
 • Groep-Trainingsschema (Vanaf +/- 7,50 p/m): Bram Boog verzorgt groep-schema’s voor een slimme opbouw op weg naar jouw wielrenambitie of jouw piekmoment. Start en instroom afhankelijk van deelnemers/animo.
  • Elke maand opstart (afhankelijk van animo) nieuwe groep.
  • Met Specifiekere schema’s (obv hartslag of wattage) afhankelijk van beschikbare tijd, die je direct via Trainingspeaks kan inladen in jouw fietscomputer.
  • Met maandelijkse, online of on-site, groep sessies voor het bespreken van de trainingsleer en onderling leren van elkaar.
 • FTP-test (20,- per keer): 2x per jaar verzorgt Joram Grootveld een FTP-test (hartslag en/of wattage), zodat je op basis van deze waarde nog effectiever kan trainen.
  • Enthousiasmerend en opzwepend tegelijk in een groepsessie van maximaal 20 renners of rensters. Op een speciale watt-bike.
 • Specifieke training & coaching: Wil je hele specifieke schema’s op basis van specifieke doelen, eigenschappen en omstandigheden? Dan kan je (Zelfstandig) bij onze partners (zie hieronder) terecht voor 1-op-1 coaching. Dat stem je direct af met de coach. Je krijgt dan een RWC ahoy korting.

Trainingschema’s

Wil je toewerken naar jouw piekmoment in een koers, criterium of omloop? Dan kan je kiezen uit 1 van deze trainingsschema’s opgesteld door Bram Boog van Strada13 (open link).

 • Beginner: 3 maanden, 3 trainingen p/wk (tussen de 4:30 en 7:30 p/k)
 • Gevorderd: 3 maanden, 5 trainingen p/w (tussen de 6:00 en 11:00 p/w)

<Trainingschema Cyclo’s volgt nog>

Onze coaches

De combinatie van onderstaande coaches en disciplines biedt RWC Ahoy en bovenal de sporters een ideale combi voor jouw persoonlijke doelen: Vanuit willen & plezier en slim trainen, voelt het volgen van trainingsschema’s aan als spelen.

Bram Boog (van Strada13): Zelf een gedreven wielrenner van RWC Ahoy. Als academicus sport en wielertrainer/-coach houdt hij er van om sporters in hun kracht te zetten, uit te dagen en te enthousiasmeren voor de mooiste sport en zijn passie: wielrennen. (www.strada13.nl)

Joram Grootveld (Van Jor-Cycling): Hij wil graag zijn passie wielrennen op jou overbrengen en samen de door jou gestelde doelen bereiken. Om anderen een structuur te kunnen bieden is hij zich gaan richten op wat nodig is voor het begeleiden van renners, met de focus op selectie-wielrenners.(https://jor-cycling.nl/)

Susie Cats (van YAAP.EU): Susie is Sportpsycholoog, gericht op talentontwikkeling. Bij haar kan je terecht voor het mentale aspect van ontwikkelen. Door haar eigen ervaringen, de verhalen van sporters en presteerders en de wetenschap gelooft ze in het motto speel je fit en heb plezier. (www.yaap.eu)

Inhoud