Zomeraanbod

Inmiddels kan iedereen ook nu gewoon bij ons terecht voor wieleractiviteiten! Uiteraard zijn de Covid-richtlijnen van de KNWU en NOC*NSF van kracht op alle activiteiten die momenteel door ons georganiseerd worden. Wil je een keer meetrainen of aanhaken? Laat het ons weten via info@rwcahoy.nl.

Grootste gedeelte van het jaar vinden er bij RWC Ahoy diverse (techniek-) trainingen plaats. De nadruk ligt dan op techniek en specialisatie. Afwisselend diverse techniek- en koersvaardigheden, inclusief wat conditionele en fysieke elementen. En vaak afsluitend met een klein informeel koersje. De trainingen zijn laagdrempelig en elke Ahoyer (of introducee) is welkom.

Volwassenen

Reguliere trainingen op ons parcours

 • Reguliere training dames: elke vrijdag van 19.30 (start) tot 21.00 uur voor alle categorieën vanaf junioren.
 • Reguliere training heren: elke woensdag van 20:00 (start) tot 21.15/30 uur voor alle categorieën. (Niet bij slechte weersomstandigheden).
 • Afgelasten: Indien er gedurende de trainingstijd regen, onweer of zware windstoten (gaan) plaatsvinden dan wordt de training afgelast. De trainer maakt het finale besluit. Dit zal 1u a 45min voor de start gecommuniceerd worden via de official app.
 • Volg de corona richtlijnen en aanwijzingen van trainers en staff.

Gezamenlijke duurtrainingen

Momenteel vinden er helaas nog geen gezamenlijke duurtrainingen plaats. Wij adviseren om met inachtneming van de richtlijnen zelfstandig op pad te gaan. Vergeet niet een toffe foto te delen met de hashtags #rwcahoy en #metkarakter op social media! Zodra de richtlijnen versoepelen starten we ook weer met de gezamenlijke duurtrainingen.

 • Diverse niveaus en snelheden: A-, B- en (bij voldoende animo) een C-groep;
 • Met aangewezen wegkapitein en op basis van een ‘sociale waaier’ (samen uit, samen thuis).
 • Voor koersen moet je op ons parcours zijn!

Trainen achter de derny

Snelheid en souplesse trainen zonder dat er koersen zijn? Dat kan door te trainen achter onze dernyrijders! Op de zaterdagen van even kalenderweken rijden er diverse dernyrijders (obv animo) met wisselende snelheden over ons parcours van 10.00 tot 12.00 uur. Deze trainingen zijn toegankelijk vanaf de categorie Nieuwelingen (14 jaar).

 • Eigen bijdrage van € 3,00 cash betalen (vergoeding voor gebruik gangmakers en benzine);
 • In verband met de veiligheid gaat de training alleen door bij droge weersomstandigheden. Afgelasting wordt 1u van te voren gecommuniceerd via official app;
 • Via deze link kan je je aanmelden (bewaar de response, hier kan je jouw input desgewenst wijzigen).

Introductieclinic

Onze introductieclinic is de perfecte activiteit om kennis te maken met de wielersport! Wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met de wielersport? Meld je hier gratis aan voor onze introductieclinic. De eerstvolgende vindt plaats op vrijdag 3 juli vanaf 19.00 uur.

Cyclo aanbod met webinars

Voor de kilometervreters onder ons hebben we een cycloprogramma opgezet. Je krijgt adviezen over hoe jij het beste kunt toewerken naar jouw sportieve doelen. Vanuit de club richten we ons op cyclosportives in Luxemburg en Frankrijk. Als de richtlijnen het niet toelaten om hier (gezamenlijk) naartoe te gaan hebben we een alternatief: een individuele cyclosportive in het Nederlandse hooggebergte. Hier vind je meer informatie over ons cycloprogramma. Ons aanbod:

 • Samen met andere wielerliefhebbers aan de start;
 • Met begeleiding vanuit de club (soigneur en bidonaangever);
 • Pastaparty en borrel naderhand;
 • Webinars door Sporttechnische Partners van RWC Ahoy.

Jeugdaanbod

De jeugd kan elke dinsdag- en donderdagavond bij RWC Ahoy terecht voor de reguliere groepstrainingen. Al spelenderwijs de kneepjes van veilig en plezierig wielrennen eigen maken. Onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde trainers krijgen zij training in technische vaardigheden en conditie. Wil je een keer meetrainen met onze jeugd? Stuur een mailtje naar info@rwcahoy.nl (wij beschikken over leenfietsen).

Trainingen jeugd

 • 12- elke dinsdag- en donderdagavond van 18.15 tot 19.30 uur;
 • 12+ elke dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur.

Trainingswedstrijden jeugd

We herstarten, in samenwerking met andere verenigingen, langzamerhand laagdrempelige trainingswedstrijden. Van 1 juli t/m 31 augustus zijn er diverse wedstrijden verdeeld over clubs in de regio bij de volgende verenigingen: RWC Ahoy (Rotterdam), WV Avanti (Alphen a/d Rhijn), Westland Wil Vooruit (Honselersdijk), RWV de Spartaan (Rijswijk), Rennersclub Jan van Arckel (Arkel), HSK Trias (Den Haag) en RTV de Bollenstreek (Lisse)

 • Zaterdagen: A-categorie renners met een licentie;
 • Zondagen: beginnende renners voor wie KNWU-wedstrijden te hard gaan.

Inhoud