Cycloaanbod

Hoe gaaf is het om samen met clubgenoten op te trekken richting cyclosportives? De beleving is intenser omdat je de ervaring met elkaar deelt. En dankzij ons cycloaanbod sta je optimaal voorbereid aan de start! Wij zorgen voor een waanzinnige ervaring en helpen jou bij het neerzetten van een mooie prestatie op de fiets. Klinkt goed, toch? Lees snel verder en schrijf je in.

Dit zijn de cyclosportives die we vanuit RWC Ahoy faciliteren in 2020 voor onze leden:

 • La Charly Gaul, 6 september 2020
 • Grandfondo Vosges, 27 september 2020

Hoe ziet het programma eruit?

 • Zowel La Charly Gaul als Granfondo Vosges vinden op zondag plaats. Dat betekent dat we zaterdag aanreizen en we zorgen dat we aan het begin van de middag inchecken bij de accommodatie (rond 14.00 uur).
 • Om 15.00 uur maken we een gezamenlijke rit om even de benen los te rijden. Van 17.00 tot 18.30 uur relaxen we bij de accommodatie en rond 18.30 uur gaan we gezellig samen uit eten. Uiteraard zorgen we dat we op tijd terug zijn om een goede nacht te pakken.
 • Op zondagochtend ontbijten we gezamenlijk en zorgen we dat we op tijd bij de start staan.
 • Na het startschot rijdt iedereen op zijn eigen tempo een zo goed mogelijke rit. Halverwege de rit zal er een soigneur van RWC Ahoy voor jullie klaarstaan met een gevulde bidon en opgeplakte reep, gesponsord door sportvoedingswinkel.nl!
 • Bij de finish genieten we van onze prestatie en wachten we tot iedereen binnen is, zodat we gezamenlijk af kunnen sluiten met een herstelmaaltijd (pastaparty).
 • Bij La Charly Gaul zullen we in de namiddag weer naar huis rijden. Bij Granfondo Vosges relaxen we zondag nog even op de accommodatie en reizen maandag weer terug (eventueel na een gezamenlijke herstelrit). Uiteraard kunnen er groepjes eerder of later reizen mochten jullie dat willen. Na inschrijving zullen we de carpoolplanning coördineren.

Wat kost het om mee te doen?

Inschrijven betekent dat je je committeert aan deelname voor de opgegeven cyclosportives en de betaling van de kosten voor je overnachting(en) en de overnachting van de soigneur (dit betalen we gezamenlijk met alle deelnemers). Dit zijn de kosten:

 • 80,- voor La Carly Gaul (één overnachting inclusief ontbijt);
 • 50,- tot 60,- voor Granfondo Vosges voor het overnachten in een appartement (twee nachten, appartementen afhankelijk van de grootte van de groep);
 • Gezamenlijk betalen we de onkosten van de soigneur;
 • De kosten voor het diner, de pastaparty en het ontbijt worden gesplitst;
 • Je betaalt en regelt zelf je inschrijving.
 • Je deelt de brandstofkosten met je carpoolgenoten;
  EUR80 voor de Charly Gaul voor een hotelovernachting van 1 nacht
  o EUR50-EUR60 voor de Granfondo Vosges voor een appartement overnachting van 2 nachten (afhankelijk van de grootte van de groep 2, 3 of 4 pers per appartement)
  o Je deelt daarnaast de brandstof kosten met je carpool genoten, betaalt je inschrijfgeld voor de cyclo, en deelt in de kosten voor de soigneur, het diner op zaterdag en de pastamaaltijd op zondag en ontbijt. Bij de GF Vosges regel je met je kamer genoten ook ontbijt (niet beschikbaar op locatie).

Hoe kan ik mij inschrijven?

Leden kunnen zich inschrijven via het daarvoor bestemde inschrijfformulier. Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan!

Er is een groepschat voor de voorpret en onderlinge afstemming. Hier kunnen wij je aan toevoegen. Na inschrijving gaat de organisatie er vanuit dat je definitief meegaat naar één of beide evenementen en worden er dus kosten in rekening gebracht. Je kunt je tot 1 augustus afmelden door een mailtje te sturen naar info@rwcahoy.nl.

Mag ik me bedenken? – Na inschrijving mag je je nog bedenken (ook bv als de inschrijving bij de cyclo niet lukt) tot uiterlijk 1 augustus. Als je je alsnog wilt afmelden, moet je dit doen door vóór 1 augustus je afmelding te mailen naar info@rwcahoy.nl. Als we niets horen, is je inschrijving daarna definitief (daarna is het niet meer mogelijk accommodatie te annuleren).

Wat doe je zelf nog?
• Je schrijft je zelf nog in bij de desbetreffende cyclo! Dit regelen we niet voor je. Doe dit zo spoedig mogelijk, omdat de cyclo´s mogelijk snel vol raken. De inschrijving van de Granfondo Vosges is al open – zie hier. Die van Charly Gaul moet nog open gaan. Wij houden dit uiteraard in de gaten en mailen jullie als de inschrijving open is. Mocht één van jullie dit eerder zien dan wij, geef een seintje!
• Je denkt mee over de logistiek en carpooling en biedt daar waar mogelijk je auto aan om te rijden
• En uiteraard: genieten!

Sinds 1 juli zijn er weer mogelijkheden om samen te trainen en de vooruitzichten zien er goed uit. Wel is het natuurlijk afwachten hoe corona zich ontwikkeld richting september en zijn er geen garanties. Mocht blijken dat de geplande cyclosportives geen doorgang kunnen vinden zorgen wij voor een alternatief programma! Gedurende zes weken zetten we dan namelijk 2 of 3 routes uit in Nederland die iedereen solo kan rijden. Op basis van een klassement in Strava maken we per categorie een klassement op. Meer informatie over dit alternatief volgt zodra dit alternatief noodzakelijk blijkt.

Hoe kan je bij RWC Ahoy trainen voor cyclosportives?

 • Samen naar de ZoMoCo’s en hier een goede duurtraining van maken;
 • Clubkoersjes op dinsdag- en donderdagavond (aanvang 19.30 uur) voor een intensieve trainingsprikkel;
 • Gezamenlijke duurtrainingen (info volgt);
 • Deelnemen aan onze educatieve webinars.

Webinars door sporttechnische partners

We hebben interactieve webinars gepland die toegankelijk zijn voor iedereen (ook niet-leden) waarin professionals je bijpraten over de juiste voorbereiding voor een topprestatie in september. Deelname aan de webinars is gratis voor zowel leden als niet-leden.

 • ”Trainingsleer en voeding”, donderdag 28 mei 2020 om 20.00 uur, door Robert Rozenberg;
 • ”Mindset: een topprestatie zit tussen de oren’, woensdag 1 juli 2020 om 20.00 uur, door Susie Cats van YAAP;
 • ”Functionele krachttraining – iedere trapbeweging telt”, datum volgt, door Gijs Gelderblom van Gelderblom Sportfysiotherapie (link voor inschrijven volgt);
 • ”Pacingstrategie en koersvoorbereiding”, datum volgt, door Robert Rozenberg (link voor inschrijven volgt).

Heb je aanvullende vragen? Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@rwcahoy.nl.

Inhoud