In het laatste weekend van september 2016 reed elite/belofte-renner Ruben Hoogland als gastrenner voor Team Atlas – Bikeparts4u een criterium door het stadscentrum van Kowloon, een eiland in de metropool Hong Kong. De wedstrijd kende een zeer internationaal karakter en een bijzonder hoogwaardig deelnemersveld. Zo stonden er onder anderen renners van Lampre – Merida, inclusief oud wereldkampioen bij de beloften Matej Mohoric, en Orica Greenedge aan de start.

Na een lange vlucht en totale reistijd van ruim 15 uur en een overbrugging van +6 uur tijdsverschil was het tijd voor een ontbijt bij aankomst in het hotel. Hierna werden de fietsen in elkaar gezet voor een ritje door de stad richting de wereldberoemde Victoria Peak.

De koers kende een hectische start. Wegens twee terugdraaiende bochten en tunnels in het parcours was het een zwaar rondje. Iedereen wilde voorin zitten en het tempo was vanaf de start moordend. Pakweg halfkoers was het startveld ruim gehalveerd. Ruben finishte uiteindelijk als 37e in het peloton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.