Informatie

Onderstaand wordt er op basis van categorieën antwoord gegeven op veelgestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet tussenstaan, schroom dan niet om contact met ons op te nemen door een mail te sturen naar info@rwcahoy.nl.

Voor wie?

‘De jeugd heeft de toekomst’… vandaar dat we in de jeugd investeren. Op basis van een multi-sport ontwikkelplan met plezier als voedingsbodem. In de zomertijd-maanden 2x per week trainen, in de wintertijd-maanden 1x per week veldrijden. En natuurlijk leuke wedstrijdjes bij ons en in de regio. Meer info: https://rwcahoy.nl/jeugd/

Info volgt.

Info volgt.

Elke woensdagavond een training voor handbikers. Onder begeleiding van een gecertificeerde trainer meer halen uit jouw ambities. 

Vrouwenwielrennen is een discipline die we willen stimuleren. Van laagdrempelig leren koersen t/m elite team.  Vandaar dat we ook techniektrainingen (specifiek vrouwen in icm mannen) en wedstrijden organiseren specifiek voor vrouwen. In combinatie met duurritten heeft elke renster mooie mogelijkheden en -indien gewenst- een mooi ontwikkelpad. 

Info volgt.

Wat bieden we aan?

Gedurende januari t/m september organiseren we wekelijks clubkoersen. Daarnaast kan je op basis van je niveau meedoen aan wedstrijden via de KNWU in één van de wedstrijdcategorieën.

Het gehele jaar (laagdrempelig) duurritten op 3 niveaus en obv een sociale waaier (max 8p). Naderhand een bak koffie op de club? Dat kan. Klik hier voor meer info.

Het gehele jaar (laagdrempelig) duurritten op 3 niveaus en obv een sociale waaier (max 8p). Naderhand een bak koffie op de club? Dat kan. Klik hier voor meer info.

Het gehele jaar (laagdrempelig) duurritten op 3 niveaus en obv een sociale waaier (max 8p). Naderhand een bak koffie op de club? Dat kan. Klik hier voor meer info.

Wij organiseren 4 cyclo’s met begeleiding, waar we samen aan de start staan. Vooraf samen trainen en naderhand een pastaparty. Klik hier voor meer info.  

Voor de jeugd hebben we een mooi (talent) ontwikkelprogramma obv visie KNWU en met plezier en multi-sport als voedingsbodem. Gehele jaar door training. Klink hier voor meer info.

Met OldStars cycling bieden wij vanaf mei/juni 2021 voor 55+ers veilig en sociaal trainen en wielrennen met gelijkgestemde aan. Met vooraf ontvangst en onder begeleiding. Meer info via deze link.

Inhoud wissel

Over onze evenementen

In een normale wereld organiseren we van eind januari t/m eind maart iedere zaterdag om 12.00 uur een trainingskoers.

Van april t/m september is er iedere dinsdag- en donderdagavond een trainingskoers om 19.30 uur.

Tijdens trainingskoersen is er een A- en B-peloton op basis van niveau. Het B-peloton is toegankelijk voor beginners, alle renners met een wedstrijdlicentie starten in het A-peloton.

Inschrijfkosten betreft 1,- voor leden en 4,0 voor niet-leden. Om deel te nemen is een licentie verplicht.

Wil je kennismaken met koersen en heb je nog geen licentie? Klik hier voor onze vrijblijvende introductieclinic wedstrijdsport.

RWC Ahoy is een organiserende club onderdeel van de ZoMoCo. Onze leden krijgen korting. Samen naar een koersje is leuker dan alleen? Vandaar dat we een vertrekschema hebben opgesteld. Meer info via https://rwcahoy.nl/zomoco/

Iedere donderdagkoers (zie Clubkoersen) wordt de indeling van het A- en B-peloton bepaalt op basis van verdiende punten. Op deze manier is het laagdrempelig om in te stromen en je voortgang in het klassement bij te houden.

Gaat het steeds beter en heb je voldoende punten verdient? Dan promoveer je naar het A-peloton.

Klik hier voor meer informatie en klassement.

Jaarlijks staat iedere laatste zaterdag van maart in het teken van het Open Rotterdams Kampioenschap (ORK). Door Covid in 2021 op zaterdag 18 september. Verdien jij deze prestigieuze titel?

Er zijn drie winnaars: winnaar A-peloton, winnaar B-peloton en dames. Starten op basis van de gebruikelijke indeling in de Clubkoersen. Inschrijven via deze link naar KNWU. Tot snel!

Stay tuned! Want we gaan speciaal voor het 50-jarig bestaan een vijfdaagse organiseren. Ergens in de laatste helft van september 2021.

Op zondag 4 juli organiseerden De Ronde van Kralingen en RWC Ahoy samen een wielren- & hardloopevent: Ronde van Kralingen (on tour). Hopelijk volgend jaar weer….

Informatie voor leden

Ons vrijwilligersbeleid is simpel. Geheel vrijblijvend stimuleren wij leden om mee te bouwen aan onze club. In ruil hiervoor rekenen wij een korting van €30,00 op het daaropvolgende contributiejaar.

Leden krijgen nadat zij lid zijn geworden en aan het begin van het jaar een uitnodiging voor Inzetrooster. Dit is de tool die wij gebruiken waarmee vrijwilligers zichzelf kunnen inroosteren. 

Op onze kalender zie je een overzicht van ons actuele trainingsaanbod.

Voor sommige activiteiten moet je van tevoren inschrijven. Indien dit het geval is staat dat vermeld in de omschrijving van de activiteit in de kalender.

In de meeste pakketten zit een tenue t.w.v. €82,50 inbegrepen. Na betaling van je contributie ontvang je een actiecode die deze waarde vertegenwoordigd. Vervolgens kies je zelf of je het basisset bestelt of upgrade naar bijvoorbeeld pro-fit.

Daarnaast kan je, wanneer je eenmaal een account hebt aangemaakt, extra clubkleding bestellen op de shop van onze kledingpartner 36 Cycling.

Klik hier om naar de shop te gaan.

Administratieve zaken

Wil je een adreswijziging doorgeven? Stuur de wijziging door naar info@rwcahoy.nl. Vergeet ook niet jouw (adres)gegevens te verwerken in jouw MijnKnwu.

Wil je jouw lidmaatschap opzeggen? Dat vinden wij super jammer! We horen graag waarom we je niet hebben kunnen bieden waar jij naar op zoek bent.

Geef je opzegging vóór 1 december van het huidige contributiejaar door via het e-mailadres info@rwcahoy.nl.

Over wielrennen in het algemeen

Info volgt.