Informatie

Onderstaand wordt er op basis van categorieën antwoord gegeven op veelgestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet tussenstaan, schroom dan niet om contact met ons op te nemen door een mail te sturen naar info@rwcahoy.nl.

Meest relevante/gezochte info

Zeer waarschijnlijk ook voor jou! RWC Ahoy is een club met een breed sportaanbod, voor de startende of ongebonden wielrenner t/m vrijblijvende of fanatieke wedstrijdrenner. Alle wielrenners met enige ervaring of basisconditie zijn welkom bij RWC Ahoy. Voor deze renners hebben we passend aanbod, doorgroeimogelijkheden en enthousiasmerende uitdagingen.

Wil je weten welk aanbod en mogelijkheden er voor jou ’type/niveau’ zijn? klik hier

Het gehele jaar (laagdrempelige) op zaterdag duurritten op 2 a 3 niveaus en obv een sociale waaier (max 9p). Met vooraf een gezellig bak koffie op de club (of andere startlocatie. In principe gaan de duurritten zo veel mogelijk door, tenzij te gevaarlijk weer en/of minimale deelnemers.

Klik hier voor meer info over de routes, vertreklocaties en opzet & regels.

In principe hebben we 4 niveaus (A, B+, B en C) verdeeld over dinsdag en donderdag, zodat we voor veel meer renners uitdaging en een mooie koers kunnen bieden. Met elk niveau een enthousiasmerend periode-klassement.

>> Klik hier voor meer informatie en het klassement.

> Voor meerdere niveaus breedtesport: Voor de startende of afbouwende wielrenner de C-klasse t/m de prestatieve elite (A-klasse).

> Met op dinsdag een peloton voor B+ en C én op donderdag een A- en B-peloton.  

> 3 periodes* waarbij de renners strijden om de eindprijzen* (geen dagprijzen). Een offday of vakantie? No worries. De beste 50%+1 uitslagen* tellen mee én voor elke wedstrijd 1 bonuspunt cadeau. Aan dit klassement hangen we ook een versimpelde promotie/degradatie-regeling*, zodat we de verschillende niveaus ook eerlijk & uitdagend houden.

> Waar sta jij in het klassement? We proberen om uiterlijk elke dinsdag voor 17:00 het klassement gedeeld te hebben via de bovengenoemde link. 

*Gegeven het vernieuwde concept: De wedstrijdorganisatie behoudt het recht om obv ervaringen aanpassingen door te voeren ten behoeve van breedtesport, uitdaging en praktische uitvoering.

Samen toewerken naar een cyclo-sportive / GranFondo. Wij organiseren jaarlijks 3 of 4 laagdrempelige en uitdagende cyclo’s, met begeleiding / bidonaangevers ter plekke. Samen trainen, voorbereidende duurritten en samen aan de start staan. 

Voor zowel wedstrijdrenners als recreanten een leuke uitdaging en doel, voor zowel leden als niet-leden*. Vooraf samen trainen en naderhand een pastaparty. Klik hier voor meer info

* Niet-leden betalen een extra bijdrage. Vragen? info@rwcahoy.nl

Meer info via deze link. Wekelijks organiseert RWC Ahoy clubkoersen, voor startende renners, ervaren ‘rotten’ en elites. Om elk niveau een mooie mogelijkheid en uitdaging te bieden hebben we diverse niveaus en ook een uitdagend klassement (ongeacht licentie). Met op dinsdag B+ en C-Peloton en donderdag het A- en B-Peloton.

Indicatie niveaus*:

Donderdag:

A = Elite-, belofte- en amateur-waardige renners + toppers junioren + de top 35% sportklasse + de kleppers (top 15%) binnen startlicentie*.

B = Gemiddelde sportklasse-waardige (>65%) renners en de meeste startlicentie renners (>85%).

Donderdag:

B+ = Amateur- en sportklasse-waardige renners + beste 40% startlicentie. (Geen elite-waardige renners)

C = De onderste 60% van startlicentie renners, de startende of afbouwende wielrenners of nieuwelingen meisjes. 

*Omdat de KNWU-licenties tegenwoordig geen (volledig) representatief beeld geeft van het niveau van een renner, noch de leeftijd, werken we met een eigen puntentelling.

** Bovenstaande beschrijving en percentages is indicatief.  (>

Leuk dat je een keer wilt meekoersen. Heb je nog geen koerservaring, dan adviseren we je wel om eerst deel te nemen aan onze trainingen of clinics. Hard kunnen rijden is 1 ding, dat in een druk peloton en met scherpe bochten is een 2de. Meetrainen? Stuur een email naar info@rwcahoy.nl.

Meekoersen? Wel vooraf inschrijven! Ivm verzekering is minimaal een (dag)startlicentie nodig. Alhoewel uiteindelijk een (start)licentie via een club voordeliger is, zou je ook verzekerd kunnen starten met een dag-startlicentie. Je betaalt dan wel een extra KNWU-bijdrage bovenop ons inschrijfgeld. Kijk voor meer info over dagstartlicentie op https://www.knwu.nl/meest-gestelde-vragen-over-de-startlicentie. Wil je koersen? Wel vooraf inschrijven (!) 

  • Wanneer je nog geen MijnKNWU account hebt registreer je dan hier gratis.
  • Log in op je MijnKNWU-account
  • Ga naar ‘Kalender’en kies het evenement waarvoor je een dag-startlicentie wil aanschaffen.
  • Klik op de wedstrijd waar je aan wilt deelnemen.
  • Bij ‘Licenties’ wordt ‘dag-startlicentie’ getoond wanneer je geen startlicentie hebt voor een kalenderjaar en je de wedstrijdcategorie ‘startlicentie’ hebt gekozen.
  • Heb je geen KNWU lidmaatschap, dan wordt ook getoond ‘dag-lidmaatschap’.
  • Afhankelijk van de aanmelding van het evenement door de organisator in MijnKNWU betaal je gelijk via de betaalmodudule (o.a. iDEAL) of bij de inschrijftafel.  
  • Op de wedstrijddag zelf kan je bij de inschrijftafel vervolgens jouw startnummer ophalen en inschrijfgeld betalen.
  • Je koerst vervolgens onder auspiciën van de KNWU verzekerd mee. 

Breedtesport: Voor wie is er aanbod?

‘De jeugd heeft de toekomst’… vandaar dat we in de jeugd investeren. Met als basis een multi-sport ontwikkelplan met hierbij plezier als voedingsbodem. Standaard in de zomertijd 2x per week trainen, in de wintertijd 1x per week veldrijden.

Aangevuld met leuke regionale mini-wegwedstrijden en/of KWNU-wedstrijden waar we als club samen heen gaan. Natuurlijk ook met leuke events of ‘patat-momentjes’. Meer info: https://rwcahoy.nl/jeugd/.

Wil je zoon/dochter meesporten, maar zit je krap bij Kas? Het jeugdfonds Sport&Cultuur kan gezinnen met weinig geld ondersteunen door de contributie of attributen te betalen. Mee info via deze link.

Een uitgebreid sportaanbod met doorgroeimogelijkheden voor startende wielrenners, funklasse t/m wedstrijdrijders, heren & dames en voor jong & oud. 

Wil je alleen duurritten maken met een leuke groep? Dat kan! Wil je ook beter worden in techniek en conditie? Dat kan ook met onze techniektrainingen. Wil je ook (laagdrempelige) koersen? Ook dat kan. 

We faciliteren met duur- en techniektrainingen, een koersbuddy en eigen/regionale trainingskoersjes en natuurlijk ook mooie events. 

Naast wegwielrennen bieden we ook offroad activiteiten. Met name in de wintermaanden met ons aanbod in veldrijden, wat ook toegankelijk is met een MTB of gravelbike.  Wekelijkse trainingen om je vaardigheden te verbeteren en daarnaast ook regionale wedstrijden. Daarnaast bieden we ook een maandelijks gravelrides (mits animo). Een mooie aanvulling op ons wielrenaanbod. Meer info via deze link.

RWC Ahoy heeft afgelopen jaren mooi geinvesteerd in het vrouwenwielrennen, niet alleen bij RWC Ahoy, maar ook in de regio. We hebben nu een grote groep enthousiaste rensters.

Van laagdrempelige duur- & techniektrainingen t/m (leren) koersen en natuurlijk wedstrijden voor het elite-team. Wekelijks een uitgebreid aanbod met mooie opbouw- en doorgroeimogelijkheden. Meer info via deze link.

In samenwerking met andere clubs in de regio hebben we voor onze 15+ renners en rensters ook een wedstrijddiscipline- en programma. Onder de vlag CycingTeam MRDH werken we samen in de jeugdontwikkeling, als springplank naar meer of gewoon onze eigen disciplines. 

Alhoewel we geen specifieke studenten-discipline hebben, zijn al veel studenten en 18-plussers lid bij RWC Ahoy. Alle studenten van harte welkom en indien je over lid bent bij Erasmussport heb je via hun website ook trainingsmogelijkheden. In ieder geval uitgebreid aanbod om ook passend te maken met studeren.

Elke woensdagavond een training voor handbikers. Onder begeleiding van een gecertificeerde trainer meer halen uit jouw ambities. 

Met OldStars cycling bieden wij sinds mei/juni 2021 voor 55+ers veilig en sociaal trainen en wielrennen met gelijkgestemde aan. Met vooraf een bakkie koffie en onder begeleiding van roadcaptain samen laagdrempelig sporten. Meer info via deze link.

Wat bieden we aan?

Samen toewerken naar een cyclo-sportive / GranFondo. Wij organiseren jaarlijks 3 of 4 laagdrempelige en uitdagende cyclo’s, met begeleiding / bidonaangevers ter plekke. Samen trainen, voorbereidende duurritten en samen aan de start staan. 

Voor zowel wedstrijdrenners als recreanten een leuke uitdaging en doel. Vooraf samen trainen en naderhand een pastaparty. Klik hier voor meer info

Van korting bij onze fietsenmaker Koers.CC of sponsoren als Cyclon, Wahoo, 4iiii, sportvoedingswinkel.nl en ManMetBrilKoffie t/m korting bij sporttechnische partners als YAAP.eu, JorCycling en Strada13. Mooie aanvulling om de kosten van deze mooie sport enigzins te drukken.  

Voor de jeugd hebben we een mooi (talent) ontwikkelprogramma obv visie KNWU en met plezier en multi-sport als voedingsbodem. Gehele jaar door training. Klink hier voor meer info.

Het gehele jaar  (laagdrempelige) duurritten op 2 a 3 niveaus en obv een sociale waaier (max 8p). In de wintermaanden op zondag en in de zomertijd op zaterdag. Vooraf een bak koffie op de club? Dat kan. Klik hier voor meer info.

Van februari t/m september op wekelijkse basis een techniektraining voor 16+ en volwassenen (m/v). Techniek, tactiek, behendigheid en conditionele aspecten… het komt allemaal aan bod. Een leuke gemixte groep aan wielrenners, man&vrouw en jong&oud. Onze ervaren trainers kijken ook naar groepsindeling.

Vanaf september maken we ook langzaam de overstap van weg-wielrennen naar veldrijden/offroad. Voor jeugd en volwassenen 5 maanden mooi aanbod met trainingen, (regio)wedstrijden en gravelrides1x per week (techniek)training en 1x per week een laagdrempelige cross-wedstrijd bij RWC Ahoy of onze regiopartners. Zo doen we ook mee aan de regiocompetities, met op zaterdag Regiocross Zuid-Holland (veldrijden.com) en zondag DeMol/Delta/Ahoy-competitie.

Speciaal voor de offroad-renners hebben we ook een voordelig offroad abonnement. Meer info via https://rwcahoy.nl/informatie/offroad/ .

Ideaal voor techniek, plezier en bovenal een goede manier om fit te blijven.

Vanaf februari t/m september organiseren we wekelijks trainings-/ clubkoersen. In de winter op zaterdag of zondag en vanaf april (bijna) elke dinsdag of donderdagavond. Op donderdag zelfs een laagdrempelig FUN-klassement met koersbuddy

Inschrijfkosten betreft 1,- voor leden en 5,- voor niet-leden. Om deel te nemen is een KNWU-licentie verplicht. Kijk hier voor overige spelregels trainingskoersen.

Ben je beginnend? Start met techniektraining en een koersbuddy. Meer ervaren? Ga samen naar (lokale) wedstrijden.

Daarnaast kan je op basis van je niveau meedoen aan wedstrijden via de KNWU in één van de wedstrijdcategorieën.

 

Wil je kennismaken met koersen en heb je nog geen licentie? Klik hier voor onze vrijblijvende introductieclinic wedstrijdsport.

Fit en sterk blijven in de winter én tegelijk met een leuke groep sporten. Vanaf oktober t/m februari 2x per week core- & stability training, met afsluitend een opbouwend spinningprogramma.  Ideale voorbereiding op het wegseizoen!

Op tempo trainen veilig op ons parcours? Achter de derny? We organiseren maandelijks* een dernytraing voor diverse niveaus. Mooi uitdaging en tegelijk ook super leuk om te ervaren.

** Mits de weersomstandigheden het toe staan en er vrijwilligers / rijders zijn.

Crossen in de bossen… In ieder geval grotendeels off road. Maandelijks een gravelride ergens in Nederland. Afhankelijk van deelnemers diverse niveaus.**

** Mits organisatie en vrijwilligers beschikbaar.

Over onze evenementen

Ken je onze nieuwe aanwinst LOT? Special voor dames een trainingskoers, met een A/B-peloton. 1x per maand op woensdag om 20:00, 1u15 koersen.

(Meestal de 1ste woensdag van de maand. Kijk voor actueel schema in MijnKNWU of www.rwcahoy.nl/kalender)

RWC Ahoy is een organiserende club onderdeel van de ZoMoCo. Onze leden krijgen korting. Samen naar een koersje is leuker dan alleen? Vandaar dat we een vertrekschema hebben opgesteld. Meer info via https://rwcahoy.nl/zomoco/

Iedere donderdagkoers (zie Clubkoersen) wordt de indeling van het A- en B-peloton bepaalt op basis van verdiende punten. Op deze manier is het laagdrempelig om in te stromen en je voortgang in het klassement bij te houden.

Gaat het steeds beter en heb je voldoende punten verdient? Dan promoveer je naar het A-peloton.

Klik hier voor meer informatie en klassement.

Jaarlijks organiseren we het Open Rotterdams Kampioenschap (ORK) op ons vertrouwde parcours. Verdien jij deze prestigieuze titel?

Er zijn drie winnaars: winnaar A-peloton, winnaar B-peloton en dames. Starten op basis van de gebruikelijke indeling in de Clubkoersen. Inschrijven via deze link naar KNWU. Tot snel!

Elk jaar organiseren we ook een officiële KNWU wedstrijd voor diverse disciplines. In 2022 op 14 mei zelfs een uitgebreide versie ook voor jeugd, handbikers en speciaal voor dames. Schrijf je in via MijnKNWU. 

Informatie voor leden

Ons vrijwilligersbeleid is simpel. Geheel vrijblijvend stimuleren wij leden om mee te bouwen aan onze club. In ruil voor 4 uur vrijwilligerswerk ontvangen leden een korting van €30,00 op het daaropvolgende contributiejaar. Hiermee hopen we extra handjes te belonen, het aanbod betaalbaar te houden en zelfs dat extra te kunnen bieden. 

Leden krijgen nadat zij lid zijn geworden en aan het begin van het jaar een uitnodiging voor Inzetrooster. Dit is de tool die wij gebruiken waarmee vrijwilligers zichzelf kunnen inroosteren. 

Op onze kalender zie je een overzicht van ons actuele trainingsaanbod.

Voor sommige activiteiten moet je van tevoren inschrijven. Indien dit het geval is staat dat vermeld in de omschrijving van de activiteit in de kalender.

In de meeste pakketten zit een tenue t.w.v. €82,50 inbegrepen. Na betaling van je contributie ontvang je een actiecode die deze waarde vertegenwoordigd. Vervolgens kies je zelf of je het basisset bestelt of upgrade naar bijvoorbeeld pro-fit.

Daarnaast kan je, wanneer je eenmaal een account hebt aangemaakt, extra clubkleding bestellen op de shop van onze kledingpartner 36 Cycling.

Klik hier om naar de shop te gaan.

Al die licenties en niveaus kunnen verwarrend zijn. Een KNWU licentie vertegenwoordigt niet perse het niveau van de renner (Bv: Een elite waardige renner kan een startlicentie hebben). Ook voor onze clubkoersen hebben we een gewenste niveauspreiding, om het voor iedereen leuk te maken. Meer info over indeling clubkoersen en KNWU licentie Via deze link.

Administratieve zaken

Wil je een adreswijziging doorgeven? Stuur de wijziging door naar info@rwcahoy.nl. Vergeet ook niet jouw (adres)gegevens te verwerken in jouw MijnKnwu.

Wil je jouw lidmaatschap opzeggen? Dat vinden wij super jammer! We horen graag waarom we je niet hebben kunnen bieden waar jij naar op zoek bent.

Geef je opzegging vóór 1 december van het huidige contributiejaar door via het e-mailadres info@rwcahoy.nl.