RWC Ahoy is een club met een breed sportaanbod, voor de startende of ongebonden wielrenner t/m vrijblijvende of fanatieke. Alle renners met enige ervaring of basisconditie zijn welkom bij RWC Ahoy. Voor deze renners zijn er doorgroeimogelijkheden en aanvullende uitdagingen.

Plateau 1: De vrijblijvende duurrijder

De renner (m/v) die met gelijkgestemden wekelijks met andere wil wielrennen en zijn conditie en fitheid op peil wil houden, zonder wedstrijdelement gewoon gezellig en enthousiast sporten en af en toe ook wil aanhaken in informele sportevents.

Plateau 2- De vrijblijvende renner die beter wil worden door aanvullende trainingen

De renner die aanvullend op de wekelijkse duurritten en informele events, zichzelf ook op gebied van techniek, tactiek en explosiviteit wil ontwikkelen, onder andere veilig op een afgesloten parcours.

Plateau 3 – De vrijblijvende gedreven wielrenner die wil (starten met) koersen

De renner die wil (iets) meer een wedstrijdelement wil toevoegen én wil starten met het rijden van (laagdrempelige) clubkoersen, regionale koersjes of Granfondo’s, op een veilig parcours en ook gemakkelijk regionaal.

Plateau 4 – De gedreven wedstrijdwielrenner die regelmatig/ongebonden fanatiek wil koersen

De renner (m/v) die meer geniet van het wedstrijdelement en die ook gedrevener is in het verbeteren van zijn/haar resultaten tijdens laagdrempelige clubkoersjes, landelijke KNWU-koersen, meerdaagses of de GranFondo’s. Maar wel iemand die niet perse dingen laat voor zijn/haar resultaten én zijn/haar ambities aanvult met informele (sport)momenten.

Plateau 5 – De fanatieke wedstrijdwielrenner die dedicated deel wil nemen aan wedstrijden.

De wielrenner die meer gefocussed is op zijn/haar wedstrijden en resultaten én die structureel en meer dedicated traint. Een renner die ook ten behoeve van zijn/haar resultaten, trainingen en wedstrijden dingen laat en ook behoeftig is aan meer (wedstrijd)begeleiding en wedstrijdprogramma.

Plateau 6 – De professionele wedstrijdwielrenner die op top-niveau wil wielrennen (geen aanbod Ahoy)

De wielrenner die van zijn hobby ook zijn (part time) beroep wil maken en die op een hoog niveau wil sporten, denk hierbij aan structureel topcompetitie of hoger.

RWC Ahoy is er voor de breedtesport+. We willen voor onze jeugd een sprinplank zijn naar onze eigen elites / amateurs of juist die clubs die volledig gefocusseerd en gespecialiseerd zijn op de verdere ontwikkeling in de topcompetitie of hoger. Voor Nieuwelingen (en junioren) bieden we -in samenwerking- een mooie wedstrijdprogramma, voor onze elites vrouwen een wedstrijdprogramma op het niveau clubcompetitie met aangevuld enkele wedstrijden clubcompetitie.