Bestuur

Per november 2022 is door de ALV een vernieuwd bestuur gekozen. Het bestuur van RWC Ahoy bestaat (nu) uit 6 gedreven personen met een passie voor wielrennen en relevante professionele achtergrond relevant voor het doorontwikkelen tot een moderne wielrenvereniging.

Dannis de Redelijkheid (Voorzitter, Noordrand)

.

Wouter Kelderman (Secretaris & vice-voorzitter, Sportaanbod & Sportsamenwerkingen – 00 31 639552602)

Al sinds 1982 is Wouter energiek en met een sportief karakter bezig met fietsen, maar pas vier jaar echt aan het koersen (en sinds vorig jaar enthousiast in veldrijden). ”Continu meer uit je sportambities kunnen halen, zowel voor de lol als het doelgericht ergens naar toe werken en beter worden.” De wielersport is voor Wouter een uitlaatklep en vorm van ontspanning. Hierin is hij ambitieus, gedreven en ondernemend.

Omdat hij binnen RWC Ahoy heel veel potentie en mogelijkheden ervoer, is hij in 2018 aangehaakt bij het bestuur. “Ik hoop dat we de solide basis die de afgelopen jaren is verstevigd kunnen doortrekken en ik verwacht dat we nog meer de verbinding kunnen realiseren tussen het wielrennen an sich, het faciliteren van persoonlijke ambities en het sociale karakter.” Het bouwen aan een moderne wielrenvereniging 3.0 is zijn drive. Een vereniging waar we met modern sportaanbod breed sporters kunnen stimuleren en verbinden aan RWC Ahoy.

Lars Adriaansen (Financien)

.

Sanne Claessens (Events, sfeerbeheer & Fun)

Afgelopen jaren was er nog geen vrouw vertegenwoordigd in het bestuur, maar sinds november 2022 is daar verandering in gekomen. In het dagelijks leven werkt ze als criminoloog bij een grote bank én sinds corona ook fanatiek in wielrennen. Wielrennen deed ze altijd al naast haar andere hobby’s hockeyen en saxofoon spelen in een band, maar sinds corona is ze fanatieker gaan wielrennen en lid geworden bij RWC Ahoy. Daar heeft ze een grote groep gelijkgestemden ontmoet en maakt ze vaak mooie en lange ritten met mede-Ahoy’ers. Sinds 2021 crosst ze in de herfst en winter ook met de MTB door de bossen. Met veel plezier traint ze donderdag de jeugd.

Sanne vindt fietsen een geweldige hobby en vindt het leuk om anderen daarvoor te enthousiasmeren. “Ik ga me samen met het bestuur inzetten voor het creëren van meer verbinding tussen de leden, zowel on-bike als off-bike”, aldus Sanne. 

Joram Grootveld (Sporttechnisch & Jeugd – 2019 t/m heden)

Joram was eerst een hockeyer, totdat hij op zijn vijftiende de overstap maakte naar de wielersport. Zijn eerste rit was er meteen één om goed te onthouden: de Col de Port in de Pyreneeën. Afzien, maar prachtig. Hij is actief in de categorie Amateurs, waarbij zijn focus ligt op het rijden van omlopen in Zeeland en Brabant. Daarnaast is hij ook trainer en coach en helpt hij met zijn onderneming Jor-Cycling renners bij het behalen van hun sportieve ambities: “Wat mooi is om te zien is dat elke renner een groei kan realiseren.”

Sinds 2019 is hij steeds betrokken geraakt bij de club en vooral op het gebied van sporttechnische zaken: “Ik wil, samen met de Technische Commissie, de club op sporttechnisch vlak helpen in een volgende stap. Ik hoop dat er uiteindelijk een effectief plan is waarbij alle niveaus, van Funklasse tot Elite, mooi in elkaar overvloeien vanuit een waarbij we doorgroei stimuleren.” Omdat een bestuursfunctie iets nieuws voor hem is hoopt hij ook veel te leren. Dus tips, feedback en hulp zijn altijd welkom.

Thomas (Ledenadministratie en ledenvertegenwoordiging)

.

Oud Bestuur

RWC Ahoy is een club met een mooie en rijke historie, van 1971 tot nu. Deze historie én ook de toekomst is mede mogelijk gemaakt door oud bestuursleden. We zijn dankbaar voor alle effort, inzet en passie van deze oud bestuursleden. (Hieronder de bestuursleden vanaf 2019)

Gerard Buijing (Facilitaire zaken – t/m 2022)

Al sinds 1967 is Gerard letterlijk en figuurlijk onderdeel van het fundament. Hij heeft in 1971 zelfs de fusie tussen RRV Apollo en De Rotterdamse Leeuw, waar RWC Ahoy uit ontstaan is, van dichtbij mogen meemaken. Hij heeft dan ook een groenwit wielerhart: “Ik heb alle categorieën en disciplines binnen de wielersport gedaan en meegemaakt. Verder ben ik sinds 1998 bestuurslid in verschillende functies.” Hij is ook in het bezit van een trainersdiploma en is daarnaast bekend als de ‘dernykoning’ van de club. Je kan dus wel stellen dat wielrennen en RWC Ahoy in elke porie van zijn lichaam zit. En stiekem ook bij zijn vrouw, die ook veel op de club te vinden is. En nu hij met pensioen is, is Doenkade 1 zijn tweede huis. Momenteel is hij binnen het bestuur belast met terreinzaken, de kantine en andere activiteiten waarbij hij zijn kennis en ervaring kan benutten.

Rob Vos (Penningmeester en sponsoring – 2021 t/m 2022)

Pas sinds 2020 betrokken bij RWC Ahoy, eerst als lid en al heel snel als sponsor (@Dutch Process Innovators). Omdat hij in de 1,5 jaar erna zag hoe de club aan het ontwikkelen was en de potentie die er bij RWC Ahoy is, hoefde hij niet te twijfelen toen hem gevraagd werd om de financiën op zich te nemen. Zijn (financiële) ervaring als zelfstandig ondernemer is van grote toegevoegde waarde bij het professionaliseren en structureren van de financiën (inkomsten/uitgave) en de sponsoring. Naast sportieveling en ondernemer is Rob bovenal een trotse vader en partner. En als het even kan te vinden op het water met zijn vrienden of familie.

Ruben Hoogland (Marketing – 2019 t/m 2021)

Met 26 jaar oud is Ruben de jongste van het gezelschap. Hij begon in 2013 met wielrennen in clubverband en vond in RWC Ahoy een vereniging waar zijn passie voor wielrennen nog sterker werd: ‘’Mede door RWC Ahoy is wielrennen voor mij een belangrijk onderdeel geworden van wie ik ben. Ik krijg er onwijs veel energie van en geniet van het spelletje in de koers en het proces van beter worden met gericht trainen. Ook heb ik via de club veel leuke en inspirerende mensen leren kennen.” Voor zijn werk is hij actief als freelance marketeer. Hij wil zijn passie voor de wielersport en kennis van marketing inzetten voor de club: ‘’Ik wil graag zoveel mogelijk fietsers kennis laten maken met wielrennen bij onze vereniging. Met de ambities die we als club hebben geloof ik er heilig in dat we voor heel veel fietsers relevant zijn, substantieel bijdragen aan een gezond sportklimaat en mensen energie geven.”

Vincent Harte (Secretaris – 2012 t/m 2022)

Zijn passie in wielrennen… dat was het rijden van cyclosportives. Hij heeft maar liefst dertig cyclosportives op zijn palmares staan. Van RWC Ahoy had hij toen nog nooit gehoord en wedstrijden reed hij niet. Pas nadat hij 12 jaar geleden zijn racefiets definitief inruilde voor een handbike kwam hij vanzelfsprekend terecht in de categorie Handbike bij RWC Ahoy. Sindsdien rijdt hij, met veel plezier, wel wedstrijden. Zijn doel nu: een gemiddelde van 30 km/h realiseren in een handbikewedstrijd. Daarnaast schept hij er ook genoegen in om van de zijlijn naar wedstrijden te kijken bij RWC Ahoy: “Niets is zo leuk als anderen door de modder te zien ploeteren.” In het dagelijks leven doet hij zijn best om Den Haag zo bereikbaar mogelijk te houden. Daarnaast zit hij al enkele jaren in het bestuur van RWC Ahoy. In het nieuwe bestuur neemt hij de rol van secretaris op zich en maakt hij zich sterk voor de belangen van handbikers in Rotterdam en omgeving.

Joram vd Berg (Financien – t/m 2021)

Erik Sandifort (Marketing – 2022)