Vrijwilligers

Vrijwilligers, sponsoren en partners maken onze club. Jullie enthousiaste inzet is randvoorwaardelijk, want zonder vrijwilligers geen mooi en veilig sportaanbod voor onszelf, onze leden en de gasten op onze club. En los van een mooier aanbod dat we door vrijwilligers creëren, ontvang je 30,- op de volgende contributieronde.

Registreren via inzetrooster

Voor het registreren of aanmelden hebben we een handige app: Vroegtijdig informeren, gemakkelijk in gebruik en overzichtelijk: “Inzetrooster”. Je vindt het Inzetrooster hier. Hiermee kunnen leden:

 • Tijdig vooraf en continu alle openstaande taken inzien;
 • Op een eenvoudige manier interessante taken en taakgroepen selecteren;
 • Gemakkelijk opgeven en eventueel taken online overdragen/wisselen.

Hoe werkt “Inzetrooster?

 1. Meld je aan: Bij lidmaatschap wordt je automatisch toegevoegd aan inzetrooster met het opgegeven emailadres. Je hoeft nu alleen nog maar in te loggen.
 2. Controleer bij ‘Mijn Profiel’ jouw gegevens en geef bij ‘vrije invulvelden’ jouw interesses aan.
 3. Schrijf je vervolgens bij ‘Open Diensten’ in voor een beschikbare taak.
  1. Zodra diensten bekend zijn, worden ze toegevoegd aan inzetrooster en regelmatig gecommuniceerd in de official app of via de emailfunctionaliteit van inzetrooster.
  2. Indien geen taak beschikbaar is, wacht tot nieuwe taken beschikbaar komen.
 4. Als je eenmaal bent ingelogd zie je bij “Open diensten” de taken die er zijn waarop je je kunt inschrijven.
 5. Bij “Alle diensten” zie je een overzicht van álle taken die al ingevuld zijn. Dat wil zeggen, waar al iemand anders zich op heeft ingeschreven.
 6. Op “Mijn pagina” vind je een opsomming van je ingeschreven diensten. Een meer uitgebreide uitleg kun je lezen in de gebruikershandleiding. https://rwcahoy.inzetrooster.nl/rooster-maken/gebruikers 

Inzetrooster is een webapp en staat dus niet in de Apple Store of Google Play. Je kunt wel een snelkoppeling (icoontje) op je iPhone, iPad, Android tab, etc. zetten, waarmee de webapp functioneert als een geïnstalleerde app. Voor iPhone met Safari

 1. Ga op je mobiel naar jouw login pagina
 2. Zoek de share icon  onderaan op je iPhone
 3. Klik vervolgens op de ‘plus’ ‘Toevoegen aan startscherm’
 4. Klik op ‘Voeg toe’
 5. Klaar!

Voor Android met chrome                                                 

 1. Ga op je mobiel naar jouw login pagina
 2. Druk in het menu op instellingen
 3. Klik op ‘Toevoegen aan startscherm’
 4. Klik op ‘Toevoegen’
 5. Klaar!

Vacaturebank: Waar kan ik mijzelf voor inschrijven?

We onderscheiden 3 rollen:

 1. Bestuur / coordinatie: In deze rol denk je met een groep leden mee in de ontwikkeling van de club of een specifieke discpline. De initieert verbeteringen of initiatieven en belegd de uitvoering bij uitvoeren vrijwilligers.
 2. Eenmalige ad-hoc taken: Dit zijn taken die eenmalig van aard zijn. Deze komen voort uit initiatieven, ideeën en operationele zaken vanuit commissies en bestuur.
 3. Terugkomende taken: Dit zijn taken herhalend van aard, waarbij we hopen een vaste groep van personen te vinden. Denk aan ledenadministratie of trainers.

Om je een idee te geven welke groepen er zijn en wat ze inhouden, vind je onderstaand een overzicht met een korte toelichting:

Ondersteunen Clinics
Introclinics of clinics voor één van onze sponsoren, aspirant leden of partners. Tijdens deze ”masterclass wielrennen” help je mee om enthousiaste, beginnende wielrenners kennis te laten maken met de wielersport én onze club! (Normaal +/- 3 uur)

Bardienst
Hoeven we gastvrijheid en gezelligheid niet aan jou uit te leggen? Tijden het draaien van een bardienst in ons clubgebouw bij diverse activiteiten, zorg jij bij een avondkoers of een event voor een drankje, een hapje én gezelligheid. Heel simpel en praktisch, maar van gezellige waarde. (Normaal +/- 3uur)

Begeleiden leden (koersbuddy
Wellicht herinner jij je eerste koers nog. Spannend? Misschien wel. Zeker omdat het allemaal nog nieuw is. Dan is een gids wel fijn: je ontvangt nieuwe leden en maakt ze wegwijs tijdens hun eerste koers op de club. Je rijdt (zeker eerste 30 minuten) met ze mee in hun eerste koers (ook bij lossen), en geeft ze tijdens en naderhand ook tips. Het mooie is, je kan zelf nog meesporten tegelijkertijd.

Jury bij koersen
Zonder jury geen koers! Je helpt vooraf bij de registratie van de deelnemers, monitort MyLaps en zorgt er mede voor dat wedstrijden veilig en ordelijk verlopen. Naderhand mag jij de prijzen uitreiken.

Klussen en onderhoud
We willen natuurlijk allemaal op een schoon, veilig en mooi parcours koersen én naderhand in een aantrekkelijk clubgebouw nabespreken. Dat vraagt af en toe onderhoud. Een likje verf, een bezem of een hamer. Ben jij handig? Dan hebben we zeker leuke klussen voor jou!

Roadcaptain duurrit
Goed voorbereid aan de start van het wielerseizoen verschijnen? Je legt de basis al tijdens de wintermaanden. Onder andere door aan je duurvermogen te werken met andere enthousiaste Ahoy’ers tijdens de duurritten op zaterdagen of zondagen. Je zorgt er voor dat er een leuke route (standaard beschikbaar) is en dat de rit met de groep veilig en soepeltjes verloopt. Samen uit, samen thuis.

Ondersteunen Events
Diverse werkzaamheden bij diverse events. Dat kan zijn op de club, of extern waar wij als RWC Ahoy wel een rol hebben. Of help jij met het meedenken en vormgeven van een event? Dan kan je vervolgens de uitvoeren bij mede-leden laten.

Kleding
Ook trots om in ons mooie RWC Ahoy tenue te rijden? Dat kan natuurlijk niet zonder al het werk dat daar aan voorafgaat, zoals onder andere het bestelproces en de uitgifte. We vragen je om in het voorseizoen te helpen bij sorteren en uitdelen of tijdens het seizoen klaar te staan voor uitdelen van tenues aan bijvoorbeeld nieuwe leden. In het laatste geval kan je vervolgens ook nog meekoersen.

Social Media, Communicatie en PR
Kudos! We laten als RWC Ahoy graag aan de buitenwereld zien wat voor een mooie club we zijn. Daarvoor hebben we natuurlijk al een prachtige website en een aantal social media kanalen. Die willen we wel graag up-to-date houden met goede teksten en mooie foto’s. Ook kan je op events als gezicht van de club naar voren treden.

Soigneur / mecanieker Elite
Laat jij onze Elite renners schitteren tijdens een van hun uitdagende koersen? Zonder goede verzorging geen topprestaties. Je helpt mee om ervoor te zorgen dat zowel renners als fietsen in topconditie zijn! Meteen een mooie kans om de koers van dichtbij mee te maken. Dit is allesbehalve complex: Simpel een wiel vervangen, een bidon aangeven langs de kant of vooraf wat geestelijke support. En leerzaam door de gratis tips van de ploegleider of trainer.

Administratie
Jouw (basis)licentie heb je niet zomaar ontvangen. Daarvoor is werk achter de schermen verzet. Wellicht niet altijd even zichtbaar, maar toch onmisbaar: de administratie. Denk aan onder andere de administratie van nieuwe leden, het verwerken van facturen en kascontroles.

Spelregels en veelgestelde vragen vrijwilligersbeleid

 1. Een overzicht met activiteiten zal doorlopend aangevuld worden met nieuwe, ad-hoc activiteiten. Hou de website, official app en/of je email in de gaten.
 2. Kan je toch niet op het door jou gekozen moment? Geef het in ieder geval altijd aan bij de coördinator, info@rwcahoy.nl of gebruik de optie ‘wisselen’ in Inzetrooster, uiterlijk 36 uur voorafgaand aan de starttijd van de activiteit. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een vervanger/het ruilen met iemand anders.
 3. Ouders van jeugdleden, jonger dan 16 jaar hebben voorrang op overige leden bij het uitvoeren van activiteiten die gerelateerd zijn aan de jeugdcategorieën.
 4. Aan het einde van het jaar zal worden bekeken of je een activiteit hebt uitgevoerd. Zo ja, dan ontvang je een korting op jouw lidmaatschap voor het daarop volgende jaar. Dit bedrag zal je terugvinden op jouw contributiefactuur hiervoor.
 5. Wees er snel bij, want we hanteren hierbij het principe van ‘wie eerst komt, die eerst maalt’. Uitgangspunt is dat er voldoende mogelijkheden zijn en dat elk lid een eigen verantwoordelijkheid om aan te melden voor een taak. Indien er aan het einde van het jaar geen geschikte taken meer zijn, dan is dat de eigen verantwoordelijkheid.
 6. Hoeveel activiteiten kan ik uitvoeren? Wij vragen je om minimaal één activiteit van minimaal 3u per kalenderjaar uit te voeren, maar je mag er natuurlijk zoveel uitvoeren als je wilt J. Dat vinden wij alleen maar leuk natuurlijk!
 7. Ik heb meerdere kinderen, jonger dan 16 jaar die actief lid zijn. Hoeveel activiteiten moet ik dan uitvoeren? Net als voor de overige leden geldt hier dat je maar één activiteit per kalenderjaar hoeft uit te voeren.
 8. Hoe lang duurt een activiteit? Dat verschilt per activiteit. Maar wij rekenen gemakshalve als richtlijn met minimaal 3uur.
 9. Als ouder van een jeugdlid wil ik graag een bijdrage leveren aan een activiteit waar mijn kind deel aan neemt. Kan dat? Dat begrijpen wij goed. Dus “ja, dat kan zeker!” Je krijgt daarbij zelfs voorrang op de overige leden. 
 10. Krijg ik nog instructies voorafgaand aan een activiteit en hoe werkt dat? Ja, zeker! Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid en met duidelijke instructies aan de slag gaat. Ongeacht de activiteit die je gaat uitvoeren. Voor elke activiteit is er een coördinator die mede zorgt voor instructies en begeleiding en, indien het soort activiteit er om vraagt, voor het inwerken van de vrijwilliger. Dit kan het geval zijn bij frequent terugkerende taken. Afhankelijk van de activiteit worden deze instructies op voorhand gecommuniceerd, of op locatie direct voor aanvang.
 11. Krijg ik er nog iets voor terug? Heel veel! Allereerst dankbaarheid J Jouw inspanningen dragen bij aan het waarmaken van de ambities van onze vereniging en daar heb jij direct of indirect ook profijt van. Daarnaast leer je op een leuke manier de vereniging, de wielersport en je mede-renners beter kennen. Als een extra beloning verdien je ook nog eens een korting op jouw lidmaatschap (bedrag te bepalen in ALV)
 12. Ik weet niet meer precies hoe laat ik waar moet zijn. Waar kan ik dat ook alweer vinden? In de app vind je bij de betreffende activiteit de locatie en het tijdstip waar en waarop je verwacht wordt en een contactpersoon. Als het nog niet bekend is, kun je altijd even contact opnemen via info@rwcahoy.nl.
 13. Ik heb een idee voor een andere activiteit waar ik ook iets in kan betekenen. Wat kan ik hiermee doen? Leuk dat je meedenkt, goede ideeën zijn altijd welkom! Als je met een andere taak kan helpen die ook waarde oplevert voor RWC Ahoy en de leden, dan kan je dat aangeven via info@rwcahoy.nl
 14. Ik wil liever geen activiteit uitvoeren. Wat nu? Dat vinden wij natuurlijk erg jammer. Allereerst horen wij graag waarom je liever geen activiteit wilt uitvoeren. Jouw feedback kunnen wij dan meenemen in de evaluatie van ons vrijwilligersbeleid. Maar uiteraard ben je vrij in je keuze en dat heeft verder geen gevolgen. Je loopt alleen een korting op jouw lidmaatschap mis.
 15. Wat is het kortingsbedrag? Voor 2021 is de hoogte van het kortingsbedrag vastgesteld op €30,-. De hoogte wordt elk jaar in de ALV vastgesteld.
 16. Krijg ik dit bedrag ook als ik het daarop volgende jaar geen lid meer ben? Nee. Als je besluit om niet langer lid te blijven, maak je geen aanspraak op een uitbetaling van het bedrag. Het bedrag is ook niet inwisselbaar voor enige andere vorm van compensatie.

Wil je iets kwijt over deze spelregels of het vrijwilligersbeleid? Laat het ons weten via: info@rwcahoy.nl