Van startende renners t/m elites een uitdagend (periode)klassement met doorstroom… Voor meer niveaus mogelijkheden om van onze mooie sport te genieten. Met een vernieuwde opzet willen we de toegankelijkheid & uitdaging verhogen én het plezier in de breedtesport stimuleren.

Met 2 koersavonden met 2 pelotons kunnen we verspreid over dinsdag en donderdag voor 4 niveaus clubkoersen bieden. Onder het klassement vind je meer info over niveau-indeling, opzet en koersregels.

3 Periodetitels

In 2024 werken we met 3 periodes** met een eindklassement met prijzenschema:

Het klassement

Vorige klassementen

Breedtesport+: Uitdaging voor starters t/m gedreven elites (m/v)

Er zijn 4 klassementen. De dinsdag is laagdrempeliger van aard met een B+ en een C peloton, op donderdag een A en B peloton. We proberen een indeling te krijgen op het daadwerkelijke niveau van een renner, ongeacht licentie en leeftijd. Eerlijker, toegankelijker en uitdagende.

* Deze percentages zijn indicatief om iets meer richting te geven aan iets wat niet volledig te kwantificeren is. We vertrouwen hierbij ook op de eerlijkheid van de renner. Helaas is het huidige licentiesysteem van KNWU niet overal representatief voor het daadwerkelijke niveau, waardoor we met een eigen opzet een mooie verdeling moeten krijgen. Alvast dank voor de medewerking!

** We hopen dat de betere renners obv eigen eerlijkheid en inzicht het juiste peloton kiezen. Verder geschied selectie op onderstaande promotie- en selectiecriteria. Onduidelijkheden? info@rwcahoy.nl

Schematisch overzicht indeling

Overige spelregels & opzet:

Prijzenschema

Aanleiding

Spelregels tijdens koers

Openstaande vraagstukken – tip?

Heb je nog alternatieven of tips, laat het ons weten via info@rwcahoy.nl.