Nog enkele weken te gaan voordat we overstappen naar het offroad-/veldritseizoen… dus een mooie aanleiding voor een afsluitend klassement voor dit wegseizoen. RWC Ahoy organiseert op zowel dinsdag en ook apart op donderdag een klassement over de laatste 5 clubkoersen van 2022. Hieronder vind je bij aanvang het klassement, belangrijkste uitleg en extra achtergrond.

Graag jouw aandacht/medewerking: Om alle niveaus een mooi koersaanbod te kunnen geven, gelden er op dinsdag en donderdag een andere indeling (net als bestaand). We vragen iedereen vriendelijk om echt het juiste niveau te kiezen. Dus als je bij een Zomoco bij de A’s rijdt of gemakkelijk voorin bij de B’s… kies dan echt het A-peloton.

Klassement:

Elke week voor aanvang van de dinsdag clubkoers zal hier het klassement zichtbaar zijn.

  1. B-Peloton

Note: Door een technische probleem met MyLaps-uitslag donderdag 15september is die uitslag nog niet opgemaakt. Er wordt aan gewerkt. Anders gaan we uit van een gemiddeld aantal punten (16) obv top-10 score en aantal aanwezig relevante transponders.

A-Peloton:

Belangrijkste uitleg:

.

Niveau-indeling dinsdag en donderdag:

Om elk niveau een mooie uitdaging te geven, werken we op dinsdag en donderdag met een net iets andere indeling. Op donderdag willen we juist instroom/doorstroom meer stimuleren, vandaar op donderdag ook meer aandacht voor instappers en funklasse renners.

.

.Extra info: Een mooie pilot voor 2023

Afgelopen 3 jaar heeft RWC Ahoy gewerkt met een promo-/funklassement om hiermee zowel de instroom van nieuwe wielrenners en ook de doorstroom naar het A-peloton te stimuleren. Waar er bij andere sporten meer een promo-degradatie-systeem is waarbij sporters meer op hun eigen niveau aan wedstrijden deelnemen, is zo’n systeem bij wielrennen suboptimaal of zelfs afwezig. Met het funklassement proberen we bij RWC Ahoy een eerlijk en tegelijk uitdagend systeem te realiseren. Ondanks enkele verbeterpunten om dit promo-funklassement te versimpelen geloven we dat zo’n opzet werkt.

Met het toevoegen van een eindejaar-klassement aan het bestaande promotie/-funklassement hopen we een volgende verbeterslag te realiseren waarmee we niet alleen instroom en doorstroom stimuleren, maar waarmee we ook een gezonde uitdaging of drive vergroten. Dus als deze opzet bevalt, dan kunnen een verbeterde combi van periode-klassement in combinatie met een versimpelde bestaande promo-funklassement wellicht in 2023 verder inregelen.

Heb je nog aanvullende ideeën, tips of andere opmerkingen? Laat het ons weten via info@rwcahoy.nl.