Leontien van Moorsel, Chantal Blaak, Ceylin del Carmen Alvarado of al die andere enthousiaste rensters die de afgelopen 50 jaar onderdeel zijn geweest of nog zijn van RWC Ahoy… RWC Ahoy heeft een uitgebreide damesdiscipline met een breed sportaanbod gedurende het hele jaar: Techniektrainingen, duurritten, koersen en veldrijden en van funklasse t/m wedstrijd-elites, met aanvullend spinning, core/kracht, dernytrainingen of cyclo’s.

Sportaanbod 2022

Van laagdrempelige trainingen, leuke clubkoersjes t/m een wedstrijdprogramma voor wielrenster. RWC Ahoy wil het dameswielrennen binnen RWC Ahoy, Rotterdam en de omgeving stimuleren. Vandaar ook een breed aanbod bij RWC Ahoy en vanuit samenwerkende initiatieven.

  1. Wekelijkse duurritten (m/v): Elke zaterdag (zomertijd) of zondag (wintertijd) organiseren we een duurrtraining van 75km. Op basis van sociale waaier.
    1. ps: We hopen snel een apart damespeloton te krijgen, zodat we ook een specifieke dames-duurtraining kunnen aanbieden.
  2. Wekelijkse Techniektraining: Elke woensdag (muv 1ste woensdag van de maand) om 20:00 organiseren we techniektraining op ons eigen afgesloten parcours.
  3. Maandelijkse LOT-clubkoers: Elke 1ste woensdag van de maand (20:15) organiseren we een Ladies-Only-Trainingskoers, een A-peloton voor de meer ervaren/gedreven rensters en een B-Peloton voor de funklasse en beginnende rensters.

Extra’s voor de wedstrijdrensters:

  1. Specifieke training voor wedstrijdrensters: Om de week (soms wekelijks) gaan de wedstrijdrensters samen op pad om te trainen voor een specifieke wedstrijd.
  2. Een mooi wedstrijdprogramma met ploegbegeleiding: Onze wedstrijdrenners nemen onder andere deel aan de woman cycling series, MtD series en enkele wedstrijden in de TOP-competitie.