In Rijkevorsel reed Edo Maas zijn eerste officiële wedstrijd als junior in het outfit van RWC Ahoy. In deze omloop van 5,2 kilometer ging hij er na ruim een half uur koers vandoor samen met Timo de Jong. De twee reden bijna 3 minuten voorsprong bij elkaar op het overgebleven peloton.

In de sprint stond er geen maat op Edo Maas die, redelijk eenvoudig ogend, naar de overwinning reed. “Na ongeveer 30 kilometer samen met Timo de Jong weggereden. Al snel kregen we een grote voorsprong. Ik had vertrouwen in mijn sprint dus heb niet meer aangevallen. In de sprint kon ik nog goed versnellen en zo lukte het om te winnen.” Aldus Edo Maas tegen cyclingsite.be.

Met deze overwinning zet Edo gelijk zijn naam in de schijnwerpers. Onder de vlag van RWC Ahoy krijgt hij de kans zich te ontwikkelen als sporter en mens, met passie en plezier voor en in het koersen als belangrijkste drijfveren. Een ding is zeker: dit is niet de laatste keer dat de wielervolgers zijn naam zullen horen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.