Afgelopen zondag was het bijna weer een groen podium tijdens het Haags Kampioenschap. Bij de nieuwelingen stonden Sten Verzijl, Lars Seldenthuis, Thijs Brugging, Michiel de Veld en Sebastiaan Vermulm aan het vertrek. Sten, Lars, Michiel en Thijs trokken vanuit de start stevig door. Lange tijd vormden zij met nog drie man de kopgroep. Thijs en Michiel moesten de kopgroep op een gegeven moment laten gaan maar bleven daarachter wel goed doorrijden. Sebastiaan bleef, na zijn valpartij van de dag ervoor, keurig in het peloton rijden. In de laatste bocht probeerde Lars nog weg te rijden maar werd toch gelijk teruggehaald. Daardoor werd hij in de sprint derde net achter Sten die tweede werd en Thijs eindigde op een vierde plaats. Michiel Sebastiaan eindigden in het peloton en werden respectievelijk 8e en 11e.

Een van de andere nieuweling, Jesse Speijers, reed het NK shorttrack in Utrecht. Hij eindigde hier als 3e in het algemeen klassement en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Wederom een bewijs dat wielrennen en schaatsen prima te combineren zijn en elkaar zelfs kunnen versterken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + negentien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.