Dit weekend beten onze elite- beloftemannen het spits af voor wat betreft de criteriums met op zaterdag 18 maart de Ronde van Oud Vossemeer, al jaren officieus bekend als eerste wedstrijd voor de criterium-tijgers.

Startlijst:
Thomas van Bommel
Bouwe Boonstra
Youp Havermans
Ruben Hoogland
Casper van Wijck

Een pak fietsfanaten, 1021 meter aan klinkers en een dijk waar de wind vrij spel heeft. Elke wielrenner die ooit criteriums heeft gegeten als lunch weet dat het hier gaat om het toneel van de ronde van Oud Vossemeer. De koers, die ging over 44 ronden, kende een zeer vurig begin. Van start af aan was Youp meteen actief in het bepalen van de koers. Na een spervuur aan tempoversnellingen en demarrages ging er een groepje hartrijders vandoor met onder anderen Lieven Anthonise, Tom Vermeer en Koen van de Klundert. Casper wist zijn karretje aan te haken aan de vertrekkende sneltrein, waar het woord ”vertraging” niet voorkwam in de vocabulaire. Zo ontstond een kopgroep van 11 renners die binnen 2 rondes een mooie voorsprong bijeen wisten te rijden. Al gauw bleek dit, door gebrekkige samenwerking in de achtervolgende groep (van een peloton was niet echt sprake meer), de kopgroep van de dag.

Casper reed sterk mee. In de finale bleek hij over onvoldoende saldo te beschikken om hoger op te bieden in de kopgroep. Hij betaalde de rekening en werd, na een bijzonder sterke koers, 11e. Youp heeft zijn “sprint” her-ontdekt en werd 18e. Bouwe kende een baaldag wegens een onfortuinlijke val. Toen de sterretjes verdwenen waren vervolgde hij zijn koers en werd 33e. Thomas heeft de koers niet uit kunnen rijden maar zal ongetwijfeld sterker zijn geworden van dit potje hardrijden. Ruben kende in de 1e ronde een slippertje waarna hij achterin de groep terechtkwam en direct aan het elastiek kwam te bungelen. Omdat hij net hersteld is van pfeiffer en geen grote risico’s wilde lopen besloot hij de koers te staken. ”Morgen weer een dag!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.