Na zaterdag geen risico te hebben genomen in de Ronde van Oud Vossemeer stond voor Ruben Hoogland zondag de v.d. Akker Aqua Service Tour, ofwel omloop van Heeswijk Dinther, op het programma. Een omloop in en rondom een typisch Brabants dorpje. Gemoedelijke sfeer, wat liefhebbers bij de finish en hier en daar een koe die schaapachtig kijkend het schouwspel nietsvermoedend waarnam.

Na wat commotie over rugnummers en de huldiging van de amateurs (waar Joram Grootveld de honneurs namens RWC Ahoy waarnam) werden de elite-coureurs weggeschoten. Ondanks de harde wind zou het nergens echt op de kant gaan vanwege de vele beschutting. Het was wel zaak te handhaven voorin de groep. Niemand wil achteraan zitten als het peloton met 60 km/h over boeren weggetjes scheurt met wind schuin van achter.

Na een snelle start viel het na enige tijd stil in het peloton. De kopgroep was al gevlogen. Ruben zag zijn kans schoon om in één ruk bij de voorste gelederen te geraken. Na wat aanvalspogingen viel hij terug in het peloton en kon niet mee met een groep renners die vervolgens wel bij de kopgroep aan zou sluiten. Na een nieuw snelheidscollectief viel het stil in het peloton met nog 10 kilometer voor de boeg. Ruben besloot het nogmaals te proberen en wist samen met een andere renner weg te rijden uit het overgebleven peloton.

De twee reden al snel een behoorlijk gat bij elkaar en na het oprapen van enkele afvallers uit de kopgroep, die uiteindelijk 21 man vertegenwoordigde, en het in zicht krijgen van de kop van de koers was er zelfs heel even de hoop dat het vooraan helemaal zou stilvallen. Die hoop vervloog al snel toen het tweetal na de op twee na laatste passage van de finishlijn linksaf sloeg. Wind vol tegen. Dit was op zich geen verrassing natuurlijk, maar met wat extra zuur in de benen was dit even op de tanden bijten.

In een sprint-a-deux voor de 22e plek moest Ruben op een paar centimeter zijn meerdere erkennen aan zijn mede-vluchter. Maar al met al overheerste een goed gevoel. ”Dit weekend was de eerste echte test voor mij. Ik heb de hele maand februari gemist in mijn voorbereiding door de ziekte van pfeiffer. Dat ik nu al weer in redelijke conditie ben geeft een goed gevoel. Dit maakt dat ik zelfs met een 23e plek redelijk tevreden kan zijn vandaag. Ik ben nog lang niet op mijn best, dus ik verwacht dit seizoen mooie uitslagen te kunnen rijden. Ik heb in ieder geval heel veel zin in de koersen die gaan komen.”

Foto: Fotokoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.