Het Nieuwelingenteam telt in 2017 11 renners en wordt begeleid door talentencoach en WT4 i.o. Richard Visscher. De renners maken in 2017 onderdeel uit van het RWC Ahoy opleidingsprogramma waar de club in oktober 2016 mee is begonnen. Het doel is om jonge renners te behouden voor de wielersport en te binden aan de club door renners uit onze eigen jeugd na categorie 7 op te pakken en 4 jaar later op een hoger niveau bij de senioren weer af te leveren. Dat kan op clubniveau, bij de Amateurs of bij de Belofte. Alle renners krijgen daarbij, ongeacht hun niveau, dezelfde mogelijkheden om zichzelf in die 4 jaar te ontwikkelen en te verbeteren door:

We onderscheiden bij wedstrijden (het niveau van):

Renners mogen zelf aangeven op welke niveau/podium zij willen acteren. Clubwedstrijden en criteriums schrijven de renners zelf in en worden ook op eigen gelegenheid bezocht. Klassiekers en buitenlandse etappewedstrijden worden door de club ingeschreven en begeleidt. We rijden in 2017 in clubverband het DK, NK, NCK en alle Nederlands klassiekers. Daarnaast gaan we incidenteel naar België en rijden drie buitenlandse etappekoersen in Denemarken, Duitsland en Oostenrijk. Wedstrijden zijn binnen het opleidingsprogramma overigens van ondergeschikt belang. Renners die bij ons op de club bij de nieuwelingen willen rijden doen dat omdat ze bij ons betere renners worden, zodat ze (straks) mooie wedstrijden bij bijvoorbeeld de combinatieploeg Zuid-Holland, de nationale selectie, een amateur- of belofteteam kunnen rijden.

Wedstrijdprogramma 2017 t/m april

26/2 Kampioenschap van het Groene Hart
5/3 Haags Kampioenschap
19/3 KNWU Klimmerstrofee Woensdrecht
25/3 Rotterdams Kampioenschap
1/4 Omloop NW Overijssel
8/4 Zuiderzeeronde
15/4 Omloop Kleine Hein
16/4 Clubkampioenschap
22/4-25/4 Trainingskamp Zuid Limburg
29/4 Wim Hendrikstrofee

Teamsamenstelling 2017

Salvador Alvarado
Thijs Brugging
Lars Seldenthuis
Jesse Speijers
Tim van der Stam
Oscar Straathof
Tom Tiegelaar
Michiel de Veld
Sebastiaan Vermulm
Sten Verzijl
Tom Waldram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.