Na een periode van voorbereidingen, trainingskampen en nieuwe afspraken maken stond de clubcombinatieploeg Team WASp, waar RWC Ahoy onderdeel van is, aan de start van de eerste wedstrijd van het jaar in de eigen trainingsomgeving! Vanaf dit jaar bundelen 4 verenigingen de krachten om renners op elite- beloften niveau de kans te bieden om wedstrijden te rijden. Dat betekende zaterdag dan ook dat maar liefst 12 renners opgesteld konden worden die WTOS, RWC Ahoy, Spartaan en Restore vertegenwoordigden.

De weersomstandigheden waren fraai (kort-kort rijden is goed voor de moraal). Amper wind en geen waaiers, dus bleef het hele peloton renners tot in de finale bij elkaar. Dat is voor debutanten geen slechte start, maar door het weer was de koers wel gesloten en naar de smaak van sommige van onze renners te makkelijk. We zagen heel wat valpartijen, waarbij één van onze renners (Jarno Vader van Restore) helaas betrokken was.

Dankzij de relatief tamme weersomstandigheden was het koersverloop redelijk goed te voorspellen. Babydump Cyclingteam, één van de continentale ploegen die aan de start stonden, trokken het peloton voor het eerst op een lint na Leiden. Bij ter Aar werd voor de tweede keer alles op een lint getrokken. Door gebrek aan wind kwam alles toch snel weer bij elkaar voor Alphen aan den Rhijn. Toen het hierna stilviel gingen twee clubrenners op avontuur, waarna er in het peloton rust genomen werd en er zelfs tijd was voor plaspauzes.

Na de bevoorrading ging het gas er weer op en werden de twee vluchters snel ingelopen. In een hectische finale die volgde was het lastig om van voren te komen en te blijven, mede door alle rotondes waarover het peloton in de Ronde van Zuid-Holland wordt gestuurd. Van voren blijven was, zoals eigenlijk altijd, het credo.

De koers leek in een massaspurt te worden beslist, maar Dion Beukeboom van CT Destil-Jo Piels sprong weg uit het peloton en wist het sprinters-feestje te verstoren met een knappe solo. Voor veel WASp-renners was dit de eerste (vrije) klassieker.

Daniël Langereis (WTOS) werd 32e, gevolgd door Robert Berk (Spartaan) op een 37e plek. Bouwe Boonstra is met een 67e plek de beste RWC Ahoy renner. Gino Bonemeijer (Restore) werd 76e gevolgd door Arian Stolwijk (WTOS) op een 77e plek. Casper van Wijck (RWC Ahoy) werd 132e gevolgd door John Spruit (149e) en Marco Geleijnse (RWC Ahoy), slechts 19 jaar, werd 151e. Debutanten Bouwe Boonstra, Gino Bonemeijer en Marco Geleijnse hebben laten zien een klassieker goed aan te kunnen. Er werd ruim 170 km gekoerst met gemiddeld 46 km/u.

Thomas van Bommel (belofte-renner bij RWC Ahoy) moest helaas op een lint op de Gaag lossen. Hij viel in voor Youp Havermans die helaas door een buikgriep niet kon koersen. Ege de Bruin is door een lekke band de aansluiting met het peloton verloren en heeft de wedstrijd verlaten. Pechvogel was Jarno Vader, op 130km was hij bij een valpartij betrokken en was de materiaalschade helaas niet te herstellen.

Twee ploegleiders, twee mecaniekers en drie verzorgers konden ook weer opwarmen voor de rest van het jaar. De renners waren blij met nieuwe producten van onze partner Duursport.nl in hun bidons van Tacx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 19 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.