Nadat de renners al op vrijdag naar Veendam waren vertrokken, ging de begeleiding zaterdagochtend vroeg op pad. Met de Ronde van Zuid-Holland en een aantal criteriums achter de rug was het niet de eerste wedstrijd maar het was wel de eerste wedstrijd in het teken van de vernieuwde clubcompetitie.

Eenmaal in Veendam begon het ritueel. Rugnummers halen, banden oppompen, omkleden, voorbespreken, inrijden, startlijst tekenen en vervolgens aftellen tot de start. Om klokslag 12:00 uur viel het startschot voor de 30 ploegen van 6 renners.

Het eerste uur werd er hard gereden echter op een enkeling na konden alle renners het tempo bijbenen. Het tweede uur ontstonden er wat schermutselingen, mede door de aantrekkende wind. De groep brak in 5 stukken met voorop een kopgroep van 21. WASp had de slag gemist maar bedacht zich geen moment en nam als een volleerd profteam het heft in handen. De eerste drie groepen kwamen samen, helaas zat Casper te ver van achteren waardoor hij in de 4e groep terecht kwam.

In de laatste 15 kilometer moest Gino de tol betalen voor zijn achtervolgingsactiviteiten en loste helaas bij de voorste, sterk uitgedunde groep. Met 4 man in de voorste groep ging WASp de laatste 10 km in. Een val belemmerde Youp’s doorgang waardoor ook hij de voorste groep moest laten gaan.

In de hectische finale die volgde loodste Daniël Arian naar voren. Een valpartij voor Arian mocht niet voorkomen dat hij prijs reed (18e), maar wie weet wat er zonder dit uit was gekomen? Daar achteraf mooi wonen is gaan we dat gewoon in één van de volgende wedstrijden zien.

Belofte Bouwe sprintte naar een 24e plek, gevolgd door Daniël (39e). Met Youp (61e), Gino (87e) en Casper (101e) voltooiden alle WASpers de klassieker. Mede door het goede teamwerk resulteerden deze prestaties tot een 7e plek in het ploegenklassement. Chapeau mannen, dat hebben jullie mooi gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.