Op zaterdag 8 april 2017 werd de Grote Prijs Dames verreden bij RWC Ahoy. Een verslag vanuit de koers door Claudia van Dijk.

Zestig kilometer stond er op de planning en er hing wat gezonde spanning in de lucht voor de wedstrijd. In het begin leken we redelijk vlot van start te gaan, maar later viel het toch wel erg vaak stil waar andere meiden gebruik van maakten door te demarreren. Zelf vond ik de wedstrijd erg chaotisch en merkte ik op dat we een aantal keer bijna vielen waarbij er één echte valpartij was. Daar zat ik ook achter dus moest ik een sprintje trekken terug naar het peloton, maar ik ben er wel bijgekomen (zoals nog een paar meiden) doordat het peloton weer helemaal stil viel.

Tegen het einde aan probeerde er steeds meer meiden te demarreren maar zij werden uiteindelijk wel weer teruggepakt, totdat Hanneke Mulder, Marieke van Witzenburg en Senna Feron vertrokken. Zij bleven met zijn drieën heel netjes draaien en ik dacht nog bij mezelf: “Als we die laten rijden, zijn ze weg”. Dat is dan ook precies wat er gebeurde, zij bleven voor het peloton uitrijden en wonnen daarbij ook de wedstrijd waarbij Hanneke Mulder eerste, Marieke van Witzenburg tweede en Senna Feron derde werd.

Tijdens het afsprinten van het peloton vielen er weer bijna wat meiden voor me waardoor ik voor de finish nog vol in mijn remmen moest. Ik ben dan ook zelf 36e geworden. Jammer van de finale maar je moet op staan en weer doorgaan en op naar de volgende wedstrijden. Zondag 16 April, 10:00 uur, staan de clubkampioenschappen op het programma van RWC Ahoy. Hopelijk wordt het weer een spektakel op ons parcours!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.