Door Naomi Seldenthuis

Afgelopen dinsdag vertrokken onze junioren Verena Batenburg en Naomi Seldenthuis als gastrensters van de wielerploeg Jan van Arckel naar Groningen voor de Healthy Ageing Tour. Dit is een UCI Nations Cup wedstrijd met ploegen van over de hele wereld aan de start. Beide rensters hadden heel erg veel zin in deze koers.

Woensdag ging de meerdaagse van start met een proloog van 3,4 km. Helaas had Naomi voor de start problemen aan de fiets waardoor de focus die nodig was ontbrak. Dit resulteerde in plek 98. Balen, want dit had vele malen beter gekund. Verena zei: ‘tijdrijden is zeker niet mijn ding, maar met plek 103 ben ik niet tevreden. Met een slecht gevoel naar bed en de volgende dag had ik een echte off-day.”

Op dag twee stond Baflo-Baflo (78 km) op het programma: een omloop van ruim 19 km die 4 keer verreden moest worden. Verena toonde karakter en reed ondanks haar off-day toch de koers uit. Naomi kwam na een grote inhaalrace in groep 3 terecht en finishte op plek 69.

De derde dag, Stadskanaal-Stadskanaal, het park was dichtbij dus we gingen er op de fiets heen. Het parcours, een omloop van 34,4 km die twee keer verreden werd, bestond uit veel lange rechte wegen. Verena stond gemotiveerd aan de start na de eerste twee dagen waar teleurstelling over bestond. Dit resulteerde in een mooie uitslag, ze finishte netjes in het peloton wat voor haar het doel van de dag was. Naomi had minder geluk. Ze zat niet goed gepositioneerd in de neutralisatie waardoor ze al snel op een gaatje zat. Aangezien niet alle auto’s reden zoals zou moeten kwam ze ondanks een ronde hard werken tussen de auto’s niet meer terug bij het peloton. Dat betekende dus nog een ronde hard door rijden in een groepje van zes om op tijd binnen te komen. Dit lukte.

De laatste dag was aangebroken en alle rensters van Jan van Arckel waren nog in koers! De laatste etappe was ook de langste, 95 km verdeeld over 3 rondes. De dames reden netjes mee in het peloton. Helaas kwam Verena na 55 km ten val waardoor ze op een groot gat kwam te zitten. Na 20 km tussen de auto’s te hebben gereden, heeft ze nog 20 km alleen gereden om gelukkig nog binnen de tijd te finishen. Naomi werd veel gehinderd door valpartijen en is zo’n 5 keer teruggereden naar het peloton waar ze op een plek 61 finishte.

Beide meiden hebben deze week veel karakter getoond en zijn blij dat ze de eindstreep met elkaar hebben bereikt. Uiteindelijk zijn er maar 78 van de 120 gestarte meiden gefinisht. We hebben weer veel geleerd, het was een mooie ervaring en bovenal heel erg gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.