Afgelopen weekend reden onze nieuwelingen de de klassieker “Zuiderzeeronde”. Namens RWC Ahoy stonden Sten Verzijl, Lars Seldenthuis en Michiel de Veld aan het vertrek. Om 10:15 uur was het vertrek in Dronten. De wedstrijd werd verreden over een afstand van 90 km.

Het  peloton bleef tot ongeveer 50 km bij elkaar. Hierna ontstond er een een kopgroep ontstond  van 15 renners waar Sten deel van uitmaakte. Daarachter het peloton met daarin Lars en daarachter weer een groep waarin Michiel zat. Helaas moest Sten uiteindelijk de kopgroep laten gaan samen met nog wat andere renners. Ze bleven wel uit de greep van het achtervolgende peloton. De groep met Sten sprintte voor plek 7. Sten werd vierde in deze groep en werd dus op plek 10 geklasseerd. Lars sprintte mee in het peloton dat 2 minuten later over de meet kwam en eindigde op plek 26. Michiel haalde uiteindelijk de finish niet omdat hij een ”afloper” had en uiteindelijk de wedstrijd moest staken in de plaatselijke ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.