De acht van Noordenveld, een onderdeel van de clubcompetitie waaraan ook rensters van RWC Ahoy deelnemen. In een samenwerkingsverband met Westland Wil Vooruit, Spartaan en DRC De Mol stond RWC Ahoy er met een compleet team. Lees hier het verslag van onze renster, Claudia van Dijk. 108 Kilometer in een zonnige setting.

Omdat we erg vroeg van start moesten, half 10 wel te verstaan, hebben we met de meiden de nacht ervoor in een hotel in Roden overnacht. We waren met Een compleet team van 8 rensters. Met Nienke Wasmus, Iris Hofman, Lotte Beukers en Sanne Roozemond (Westland wil vooruit), Doris de Rooij (Spartaan), Lieke van de Draaij (DRC de mol) en Leonie en ik (RWC Ahoy) hadden we een goed team om samen te kunnen werken en bovenal om plezier te maken. Goed uitgeslapen en met frisse moed stonden we aan de start aan de start in een sterk deelnemersveld!

Het was een mooi parcours waarbij we meerdere grote rondjes van 24 km en 2 rondjes van 12 km voor de boeg hadden. Elke ronde bevatte wel een zwaar stuk over straatsteentjes van ongeveer 1 km lang, maar dit ging mij juist wel beter af. Goede hoop!

Vooraf had Lieke mij tips gegeven om goed van voren te zitten en dat is dan ook wat ik heb gedaan samen met Lieke, Nienke, Doris en Lotte. Daarom was ik ook in staat om wat sprongetjes mee te wagen voor het peloton uit, maar helaas zonder succes.

Na een valpartij werd ik helaas wat angstiger en heb ik mij wat naar achter laten zakken. Natuurlijk  met de bijbehorende risico’s, want hoe verder achterin des te meer kans op valpartijen voor je. En dat geschiedde dan ook in de laatste ronde. Lieke, Lotte en ik zaten jammer genoeg achter een valpartij waardoor wij met een klein groepje op achterstand raakten. Alhoewel we nog met alle macht probeerden terug te rijden, bleek uiteindelijk de finish dichterbij dan verwacht of gehoopt. Na 108 km is Nienke 28e, Doris 29e, Lieke 63e, Lotte 76e en ben ik 78e geworden.

In ieder geval een erg leerzame en bovenal een leuke ervaring om met 8 rensters hieraan deel te kunnen nemen. Op naar de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.