RWC Ahoy presenteerde 22 september 2017 haar vernieuwde plannen rondom dameswielrennen. Een ambitieus doch realistisch plan om wielrennen in Rotterdam eo en hiermee ook bij RWC Ahoy nog interessanter te maken, van funklasse tot elite: Meer faciliteren door gezamenlijk (winter)trainingen, trainingsschema’s en/of sporttesten, begeleiding rondom wedstrijden en een teamgevoel waarbij we elkaar helpen meer uit onszelf te halen. Met een volledig begeleidingsteam, een goed afgestemd plan en samenwerkingsverbanden verwachten we dit te kunnen realiseren. De aanwezigheid van veel enthousiaste dames en de positieve geluiden hebben ons gesterkt in onze plannen. Nu een kwestie van doorpakken. Haak je aan?

Faciliteren
We willen de rensters faciliteren in hun persoonlijke doelstellingen, van funklasse t/m elite. Dit gaan we doen door het enerzijds het aanbieden van sportbegeleiding, sporttesten, (basis)schema’s, educatieve clinics en (winter)trainingen op het gebied van techniek, vaardigheden, kracht/fysiek. 12 maanden per jaar. Daarnaast begeleiden onze ploegleiders de rensters (amateurs/elite) rondom en tijdens de wedstrijden welke rensters en begeleiding samen in een programma gepland hebben.

Team(sfeer)

We geloven dat rensters meer uit zichzelf kunnen halen als we zorgen voor een goede teamsfeer en samenwerking. Een sfeer waarbij rensters elkaar onderling helpen er meer uit te halen. Een cultuur waarin begeleiding en rensters helder zijn in de verwachtingen en waarbij er heldere, tijdige en transparante communicatie is. We gaan dit faciliteren door in samenspraak (wedstrijd)programma’s op te stellen en regelmatig gezamelijke (sportgerelateerde) events te organiseren. Omdat we dit als RWC Ahoy niet alleen kunnen, hopen we daarin ondersteund te worden door de rensters zelf. Denk hierbij aan buddyschap, educatieve clinics, gezamenlijke evaluatiesessie na een wedstrijd of GoPro beelden bespreken.

Samenwerking

Een ander geloof is dat we door een win-win-win filosofie meer kunnen realiseren: Een win voor RWC Ahoy, een win voor onze partner(s) en bovenal een win voor de rensters. Samenwerkingen met facilitaire partners en andere sportverenigingen zijn cruciaal. Enerzijds om het aanbod beter te laten aansluiten op de rensters, onze sportconsument, en anderzijds om meer rensters in Rotterdam eo enthousiast te krijgen. Sportgeneeskunde Rotterdam en Jor-Cycling (sportbegeleiding en trainingsleer) zijn 2 voorbeelden van partners welke ons nu al aanvullen. Daarnaast zullen we de aankomende maanden actief op zoek blijven naar nieuwe partners waarmee we een win-win-win kunnen realiseren.

Naast deze facilitaire partners stimuleren we ook actief samenwerking met andere (sport)verenigingen en organisaties waar sporters met een wielrenpassie actief (kunnen) zijn. Want we geloven dat als we als damesdicipline(s) gezamenlijk optrekken –ongeacht kleur tenue-, we ook meer elan kunnen realiseren onder het dameswielrennen in Rotterdam eo en hiermee vervolgens ook meer resultaten kunnen halen. Zo gaan bijvoorbeeld RWC Ahoy en Vrouwenwielrennen.nl hun krachten bundelen om een breder aanbod te krijgen.

Al met al ambitieuze plannen. “We geloven hierin. Het zijn niet alleen ambitieuze plannen, maar volgens ons zeer zeker realistisch. We willen alleen zaken beloven die we kunnen waarmaken en dan beter iets minder beloven dan beloftes niet nakomen”, aldus Nico en Henry (ploegleiders), “We worden in ieder geval gesterkt door de enthousiaste reacties en reeds nieuwe aanmeldingen van rensters, dus nu zaak om op zijn Rotterdams woorden om te zetten in daden.”

Wil Voor meer info over de plannen, zie de PDF. Op een of andere manier interesse? Vul ook de enquete in! Voor meer vragen kan je contact opnemen met Wouter Kelderman (wouter.kelderman@gmail.com – 0639552602)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 19 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.