Op het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen sleepte Chantal Blaak op schitterende wijze de overwinning uit het vuur in de wegwedstrijd voor vrouwen. Omdat Chantal Blaak een renster uit de regio Rotterdam is en ook lid bij RWC Ahoy, valt te verwachten dat haar wereldkampioentrui een positief effect heeft op het vrouwenwielrennen in de omgeving. Maar is dat zo? Vrouwenwielrennen Rotterdam en RWC Ahoy zien mogelijkheden om gezamenlijk dameswielrennen in de regio verder te ontwikkelen.

Een breder aanbod voor dames

Ondanks de successen blijft het dameswielrennen, volgens Wouter Kelderman van RWC Ahoy, een ondergeschoven kindje. ”Het is toch vreemd dat de dames bijna altijd tussen de heren moeten trainen?” Een verklaring hiervoor zoeken beide partijen vooral in het gegeven dat de rensters in vele verschillende groepjes rijden en anderzijds dat er niet een breed en gefaciliteerd aanbod is. ”Hier willen we samen, ongeacht kleur van tenue, verandering in brengen”, aldus Esther van Leeuwe van Vrouwenwielrennen Rotterdam.

Samenwerken, van laagdrempelig tot prestatief

Door samen op te trekken in trainingen, events, faciliteiten en een (wedstrijd)programma verwachten Van Leeuwe en Kelderman dat ze door het gehele jaar meer rensters kunnen enthousiasmeren en mobiliseren, van funklasse tot en met elite. ”We vullen elkaar goed aan. Vrouwenwielrennen Rotterdam blijft nog steeds die trainingsgroep die laagdrempelig (duur)trainingen verzorgt, waar RWC Ahoy zich juist meer richt op het prestatieve element van wielrennen, namelijk het koersen in klassiekers en criteriums. Door onze krachten te bundelen, kunnen we juist meer rensters een breder aanbod geven.”

Interesse?

Kelderman: ”Stel, je bent een dame en je denkt: ik wil ook gaan fietsen. Misschien alleen omdat je het leuk vindt om af en toe met gelijkgestemden een rondje te doen. En misschien omdat je ambitieus bent en wedstrijden wilt rijden. Dan is het goed om te weten dat je zowel bij Vrouwenwielrennen Rotterdam als bij RWC Ahoy terecht kunt.”

Wij zijn ervan overtuigd dat we elke sportieve vrouw een leuke wielrenervaring kunnen bieden. Een mooi initiatief. En hoe mooi zou het zijn als ze binnen vijf jaar een volgende Chantal Blaak afleveren op het wereldkampioenschap!

Geïnteresseerd in een samenwerking of wil je lid worden en meer informatie ontvangen? Neem contact op met Esther van Leeuwe (vrouwenwielrennenrotterdam@gmail.com) of Wouter Kelderman (rwcahoypr@gmail.com).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − vijftien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.