In het eerste december weekend bleek dat de veldrijders van RWC Ahoy hun inspanningen van de afgelopen weken beloond zagen. Nadat Jan afgelopen jaar verplicht aan de kant stond, bleek hij dit jaar weer als vanouds zijn plek te hebben gevonden in het nationale circuit. Zo werd hij nationaal bijvoorbeeld 7e in Apeldoorn en 4e in Oudewater. Op zaterdag 2 december stond Jan Metselaar aan de start in de regionale veldrit in Den Haag. Voor de start had Jan bedacht dat dit een kans zou zijn om zijn eerste overwinning na zijn blessure te boeken.

Na de start vloog Jan weg en pakte direct de leiding op een korte modderstrook, waarop ook een gedeelte lopend moest worden afgelegd. Nadat de eerste stofwolken waren opgetrokken keek Jan eens om en zag dat er één man kon volgen, dit bleek Pim van der Marel op de mountainbike. In de regiocross is het toegestaan ook met deze fiets te starten. In het vervolg van de eerste ronde raakte Jan het wiel van Pim kwijt en moest de man op de mountainbike laten gaan. Even moest Jan zich herpakken, waarna hij op zijn eigen tempo terug reed naar Pim. Nadat hij Pim had achterhaald waren er nog 40 van de 50 minuten te rijden, genoeg tijd voor een mooie battle. Jan had echter geen zin in een lang gevecht en wilde aan een solo gaan beginnen. Na een versnelling op de dijk wist hij Pim achter zich te laten en zo op overtuigende wijze de zege naar zich te trekken. Op de streep bleek de voorsprong zelfs richting de 3 minuten te gaan. Een mooie opsteker voor de komende maanden, waarin op 14 januari het NK gepland staat.

Een dag later stond de trainer van de club, Richard Visscher, aan de start in Zwartemeer. Op een loodzwaar parcours wist hij een 3e plek te behalen. Voor de trainer, die toewerkt naar een mooie uitslag op het NK, een fantastische uitslag in zijn categorie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.