Op 7 september werd op de Bernhardkazerne in Amersfoort het NK voor militairen verreden. De dames moesten 10 keer een omloop van 4,8 kilometer afleggen. De omloop ging door de Vlasakkers, een mooi natuurgebied, en kende twee korte klimmetjes met stukken van 9% en een Vlaams aandoende strook met betonplaten. De rest van het parcours was mooi, glad asfalt waar de wind vrij spel had. Er was een gezamenlijke start en de verschillende categorie├źn werden apart geklasseerd. Na de geneutraliseerde start achter de SWABO-auto, de ploegleider van SWABO-ladies is ook militair geweest, ging het los. Het tempo lag hoog en er reed na enkele ronden een kopgroep weg waarin alle eliterenners van de militaire selectie vertegenwoordigd waren. Door het hoge tempo op het uitdagende parcours en helaas ook door valpartijen waren de meeste dames niet meer in de positie om mee te strijden om de winst waardoor het uitliep op een sprint-a-deux. In de laatste ronde week Wenda niet meer van het achterwiel van Alicja. Toen Alicja op 200 meter van de finish de sprint inzette kwam Wenda uit het wiel en pakte de overwinning. Alicja moest genoegen nemen met het zilver en Liena pakte, nadat ze na een onfortuinlijke valpartij was teruggekeerd in het peloton, knap het brons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.