Afgelopen weekend was het zo ver. De finale van de nationale Clubcompetitie. Met de vers bestickerde ploegleiderswagen en een bus, gefaciliteerd door onze sponsor Koppert, ging onze damesploeg met een vijftal meiden goed bepakt op pad richting Delfzijl voor twee dagen koers!

Foto: Erik Homan

Zaterdag stond er een omloop van ruim 1oo kilometer op het programma. Hierbij zijn onze rensters van de nodige hoeveelheid neerslag niet geheel bespaard gebleven (en dit mag met recht een understatement heten). Naast regen, was er ook bijzonder veel zijwind. Veerkrachtig als onze ‘krijgsters’ zijn hebben zij de moraal hierdoor niet laten varen (al was dat varen gezien de hoeveelheid neerslag een uitstekende optie geweest). De regen en harde wind zorgden ervoor dat het deelnemersveld al snel uit elkaar spatte in meerdere waaiers. Helaas kwam Sanne nog voordat de koers goed en wel van start ging ten val. Anne-to, Verena en Sophie werden, net als meer dan de helft van de rensters, eerder uit de wedstrijd gehaald. Hanneke behaalde in een uitgedund peloton een prima 27e plek.

Op zondag werden er een ploegentijdrit en een criterium verreden. Tijdens de ploegentijdrit werd er keurig volgens stalorders gereden en wist de ploeg naar een mooie 10e plek te rijden. In een daaropvolgend kletsnat criterium finishten de dames allen netjes in het peloton en behaalde Verena nog een mooie 17e plaats. Kortom: een weekend waarin de nationale Clubcompetitie op een goede manier is afgesloten. Tijd om met de rensters te evalueren en plannen te maken voor het nieuwe jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 8 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.