Als club maken we serieuze stappen! Vanuit de filosofie om de wedstrijdwielersport voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk én aantrekkelijk te maken, timmeren we momenteel hard aan de weg. Eén van de doelen: per categorie een ambitieus en helder programma en passend trainingsaanbod presenteren.

Wielrennen is een sport die je vaak individueel beoefent. De afgelopen jaren is de sport in de breedte in populariteit enorm toegenomen, maar is het aanbod niet veranderd. In een tijd waarin er onder (beginnende) wielrenners een toenemende behoefte is aan aansluiting bij een club met als doel het opdoen van kennis over materiaal en trainen, samen sporten en de wedstrijdwielersport beleven zijn wij gaan nadenken over hoe wij hier beter in tegemoet kunnen komen. Onder anderen met de wintertrainingen en educatieve clinics hebben we al gewerkt aan het aantrekkelijker maken van verantwoord, effectief en doelgericht samen sporten. Nu is het tijd voor de volgende stap! Een helder programma per wedstrijdcategorie. Onderstaand leggen we haarfijn uit hoe dit er globaal per categorie uit komt te zien en waar de focus op ligt. In welke categorie pas jij het best?

Categorie: Dames

Coördinator: Wouter Kelderman

”Sinds afgelopen seizoen heeft onze club weer een damesteam. Na een aantal ‘magere jaren’ op het gebied van het aantal dames binnen de club zagen wij als club de potentie van dameswielrennen in Rotterdam en omgeving. Door als club te focussen op teamsfeer, samen trainen en samen naar wedstrijden toe gaan hebben we een solide basis gelegd om op verder te bouwen. Het komende jaar willen we – door een impuls te geven aan het wedstrijdprogramma en het begeleidingsteam – met het damesteam nog meer draagkracht bieden voor dameswielrennen in de regio.”

Focus:

Categorie: Funklasse

Coördinatoren: Martijn Anhalt en Jeffrey van Gemert

”De Funklasse maakt laagdrempelig kennis maken met de wielersport mogelijk. Wij kwamen als club tot de conclusie dat het niet kan dat de grootste categorie de minste aandacht krijgt. Waar we al een aantal jaar – met succes – de introductie-clinics geven en beginnende wielrenners laten kennismaken met het wielrennen was er geen concreet trainingsaanbod om aansluiting bij de club te bevorderen. Daar komt nu verandering in. Voor deze groep organiseren wij een mooi programma.”

Focus:

Categorie: Sportklasse

Coördinatoren: Jonne Andringa, Maarten Bakker, Pascal Hopman

“Als jouw ambities verder rijken dan de Funklasse is Sportklasse de eerstvolgende categorie in het rijtje. Dit is een wedstrijdcategorie die je kan kiezen vanaf 19 jaar en biedt uitdagende wedstrijden.
Heb je talent, of op het niveau van Funklasse de nodige ervaring opgedaan? Dan is dit de juiste categorie. Doordat er bij de Funklasse al gewerkt wordt aan wedstrijd specifiek trainen, wordt de opstap naar de Sportklasse makkelijker. Eén van de doelen die we met het programma hebben is het samen optrekken te bevorderen en RWC Ahoy prominent te vertegenwoordigen in wedstrijden. Door met alle ambitieuze Sportklasse-renners samen te trainen, te evalueren en te leren, zorgen we ervoor dat we als individuen én als team beter kunnen worden en mooie wedstrijden beleven.’’

Focus:

Categorie: Amateurs

Coördinatoren: Bram Boog, Tim Breugem en Jeroen Buijs

”De afdeling Amateurs bij RWC Ahoy is fanatiek en actief. Regelmatig wordt er samen toegewerkt naar wedstrijden. Dit varieert van internationale meerdaagse wedstrijden tot en met criteriums in Rotterdam en omgeving. Daarnaast hangt er een super sfeer. Dit komt mede door het gezamenlijk met elkaar optrekken. Bijvoorbeeld bij georganiseerde trainingsweekenden, renners-overleggen, trainingen en andere activiteiten. Dit jaar zijn er plannen om dit uit te breiden. Het doel is om nog meer groen op het podium te laten verschijnen bij de verschillende koersen. Doe je mee?”

Focus:

Categorie: Elite/belofte

Coördinator: André Grootveld

”Samen met PRC Delta, RWV De Spartaan en WTOS faciliteert RWC Ahoy Team WASp. Dankzij deze lucratieve samenwerking kan RWC Ahoy de beste renners die ambitie hebben om op het hoogste onbetaalde niveau uit te komen onderdak en een uitdagend wedstrijdprogramma bieden. De klassiekers worden als team gereden, waarbij alle renners de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen en indien mogelijk een stap hogerop te maken.”

Focus:

Categorie: Nieuwelingen & Junioren (m/v)

Coördinator Mannen: Richard Visscher
Coördinator Vrouwen: Vacature (Interesse? Laat het weten via ons contactformulier)

”Nieuwelingen en Junioren zijn renners en rensters in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Bij deze categorieën staat niet het rijden van louter wedstrijden centraal, maar vooral het opleiden van jonge talentvolle en ook minder talentvolle sporters. De Nieuwelingen en junioren maken onderdeel uit van het RWC Ahoy opleidingsprogramma. Doel van dit programma:

Dit doen wij door sporters uit onze eigen jeugd na categorie 6 en 7 op te vangen en 4 jaar later op een hoger niveau bij de senioren weer af te leveren. Alle renners en rensters krijgen daarbij, ongeacht hun niveau, dezelfde mogelijkheden om zichzelf in die 4 jaar te ontwikkelen en te verbeteren. Renners en rensters mogen zelf aangeven op welke niveau/podium zij willen acteren. Sporters vanuit alle disciplines zijn welkom.

Focus:

Clubwedstrijden en criteriums schrijven de renners en rensters zelf in en worden ook op eigen gelegenheid bezocht. Klassiekers en buitenlandse (etappe-)wedstrijden worden veelal door de club ingeschreven en begeleidt.

Hard op weg!

Kortom, we zijn hard op weg om een nog sterker sportaanbod aan te kunnen bieden per ingang van seizoen 2019! Hierbij zetten we aanvullend in op het opzetten van een competitie rondom de clubkoersen om laagdrempelig instappen nog beter mogelijk te maken en willen we met een maandelijkse after-koers-borrel een waanzinnige kantinesfeer creëren. Ben jij er in 2019 ook bij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.