Twijfel je welke wedstrijdlicentie het beste past bij jouw ambities? Snappen wij! In dit artikel helpen wij jou op weg bij het maken van een keuze. Weet je het alsnog niet? Laat het ons weten.

Jeugd, nieuwelingen en junioren (ofwel jeugd van 8 tot en met 17 jaar) komen uit in een leeftijdsgebonden categorie. Zowel dames als heren vanaf 18 jaar kunnen kiezen uit Funklasse, Sportklasse, Amateurs en Elite/belofte. In dit artikel leggen wij in detail uit welke wedstrijdlicentie jij het beste kunt nemen.

Funklasse

Dit is de instapklasse. Als je lid bent van RWC Ahoy ben je automatisch ook Basislid bij de KNWU. Hiervoor krijg je een pasje thuisgestuurd met je bondslidnummer. Dit pasje is jouw bewijs dat je via RWC Ahoy lid bent van de KNWU en dus mee mag doen aan clubkoersen, de ZoMoCo en andere regionale wedstrijden.

Sportklasse

Ben je de Funklasse ontgroeid of zoek je net iets meer uitdaging? Als Sportklasse-renner kan je meedoen aan nationale criteriums, omlopen en als je wil zelfs enkele klassiekers! Vanaf 2019 zullen we veel meer als team gaan rijden. Tijdens een rennersoverleg wordt bepaald op welke wedstrijden de focus zal liggen.

Amateurs

Net boven de Sportklasse vind je de Amateurs. Deze klasse rijdt net iets langere afstanden en de renners zijn ook iets beter getraind. Net als bij de Sportklasse hebben we bij de Amateurs een mooi team waarmee we veel meer samen gaan koersen.

Elite/belofte (zonder contract)

Dit is de hoogste onbetaalde klasse in het wielrennen. De wedstrijden zijn langer en doordat de beste renners in deze klasse rijden, is het niveau uitdagend. Renners die namens RWC Ahoy in deze categorie uitkomen, worden onderdeel van Team WASP. Dit is een elite-combinatieploeg met een aantal verenigingen in onze regio. Door samen te werken kunnen we een uitdagend programma rijden, waaronder de Nationale Clubcompetitie en enkele klassiekers in het buitenland.

Een licentie aanvragen

Een wedstrijdlicentie kun je aanvragen via het MijnKNWU portaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − zes =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.