En toen kwam corona. Als ‘nieuw bestuur’ hadden wij ons onze entree ook iets anders bedacht. Desondanks zijn we inmiddels met veel passie en energie aan de slag gegaan. We hebben elkaar beter leren kennen, ideeën uitgesproken en gewerkt aan het bedenken van plannen voor de toekomst. Daarover later meer. In ieder geval hebben we – met hulp van jullie (de leden van de club) – een duidelijk beeld gevormd van waar we als bestuur naartoe willen met de club en direct met een groep enthousiaste vrijwilligers werk gemaakt van het terras en de kantine. Hoog tijd om onszelf eens voor te stellen aan iedereen!

Gerard Buijing (Tweede Voorzitter en Hoofd Facilitaire Zaken)

Al sinds 1967 is Gerard letterlijk en figuurlijk onderdeel van het fundament. Hij heeft in 1971 zelfs de fusie tussen RRV Apollo en De Rotterdamse Leeuw, waar RWC Ahoy uit ontstaan is, van dichtbij mogen meemaken. Hij heeft dan ook een groenwit wielerhart: “Ik heb alle categorieën en disciplines binnen de wielersport gedaan en meegemaakt. Verder ben ik sinds 1998 bestuurslid in verschillende functies.” Hij is ook in het bezit van een trainersdiploma en is daarnaast bekend als de ‘dernykoning’ van de club. Je kan dus wel stellen dat wielrennen en RWC Ahoy in elke porie van zijn lichaam zit. En stiekem ook bij zijn vrouw, die ook veel op de club te vinden is. En nu hij met pensioen is, is Doenkade 1 zijn tweede huis. Momenteel is hij binnen het bestuur belast met terreinzaken, de kantine en andere activiteiten waarbij hij zijn kennis en ervaring kan benutten.

Joram ven den Berg (Financiën en Juridische Zaken)

Joram rijdt ruim zes jaar op de racefiets en is sinds 2017 onderdeel van ons groenwitte peloton. Je kan hem zien vlammen in koersen en tijdritten in de categorie Sportklasse. In het dagelijks leven is hij advocaat, is hij getrouwd en is hij de trotse vader van de mooiste zoon van de wereld. Joram is nu ‘de man van het geld’ bij RWC Ahoy. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de juridische zaken rondom het runnen van een sportvereniging. Zijn werkervaring komt hierbij goed van pas: “Ik hoop dat we de brede basis van RWC Ahoy vanuit een financieel gezonde huishouding verder kunnen uitbouwen en versterken om zo nog meer sportieve uitdaging aan onze leden te kunnen bieden. Zo kunnen we de club verder bestendig maken voor de toekomst en wordt er nog lang wielersport bedreven aan de Doenkade.”

Joram Grootveld (Technische Commissie)

Joram was eerst een hockeyer, totdat hij op zijn vijftiende de overstap maakte naar de wielersport. Zijn eerste rit was er meteen één om goed te onthouden: de Col de Port in de Pyreneeën. Afzien, maar prachtig. Hij is actief in de categorie Amateurs, waarbij zijn focus ligt op het rijden van omlopen in Zeeland en Brabant. Daarnaast is hij ook trainer en coach en helpt hij met zijn onderneming Jor-Cycling renners bij het behalen van hun sportieve ambities: “Wat mooi is om te zien is dat elke renner een groei kan realiseren.” De laatste jaren is hij steeds betrokken geraakt bij de club en vooral op het gebied van sporttechnische zaken: “Ik wil, samen met de Technische Commissie, de club op sporttechnisch vlak helpen in een volgende stap. Ik hoop dat er uiteindelijk een effectief plan is waarbij alle niveaus, van Funklasse tot Elite, mooi in elkaar overvloeien vanuit een waarbij we doorgroei stimuleren.” Omdat een bestuursfunctie iets nieuws voor hem is hoopt hij ook veel te leren. Dus tips, feedback en hulp zijn altijd welkom.

Ruben Hoogland (Marketing, PR en Ledencoördinatie)

Met 25 jaar oud is Ruben de jongste van het gezelschap. Hij begon in 2013 met wielrennen in clubverband en vond in RWC Ahoy een vereniging waar zijn passie voor wielrennen nog sterker werd: ‘’Mede door RWC Ahoy is wielrennen voor mij een belangrijk onderdeel geworden van wie ik ben. Ik krijg er onwijs veel energie van en geniet van het spelletje in de koers en het proces van beter worden met gericht trainen. Ook heb ik via de club veel leuke en inspirerende mensen leren kennen.” Voor zijn werk is hij actief als online marketingstrateeg in de wereld van sportmarketing. Hij wil zijn passie voor de wielersport en kennis van marketing inzetten voor de club: ‘’Ik wil graag zoveel mogelijk fietsers kennis laten maken met competitiever wielrennen bij onze vereniging. Met de ambities die we als club hebben geloof ik er heilig in dat we voor heel veel wielersporters relevant zijn, substantieel bijdragen aan een gezond sportklimaat en mensen energie kunnen bezorgen.”

Vincent Harte (Secretaris, KNWU en Handbikers)

Zijn passie in wielrennen… dat was het rijden van cyclosportives. Hij heeft maar liefst dertig cyclosportives op zijn palmares staan. Van RWC Ahoy had hij toen nog nooit gehoord en wedstrijden reed hij niet. Pas nadat hij 12 jaar geleden zijn racefiets definitief inruilde voor een handbike kwam hij vanzelfsprekend terecht in de categorie Handbike bij RWC Ahoy. Sindsdien rijdt hij, met veel plezier, wel wedstrijden. Zijn doel nu: een gemiddelde van 30 km/h realiseren in een handbikewedstrijd. Daarnaast schept hij er ook genoegen in om van de zijlijn naar wedstrijden te kijken bij RWC Ahoy: “Niets is zo leuk als anderen door de modder te zien ploeteren.” In het dagelijks leven doet hij zijn best om Den Haag zo bereikbaar mogelijk te houden. Daarnaast zit hij al enkele jaren in het bestuur van RWC Ahoy. In het nieuwe bestuur neemt hij de rol van secretaris op zich en maakt hij zich sterk voor de belangen van handbikers in Rotterdam en omgeving.

Wouter Kelderman (Voorzitter, Algemene Zaken en Samenwerkingsverbanden

Al sinds 1982 is Wouter energiek en met een sportief karakter bezig met fietsen, maar pas vier jaar echt aan het koersen (en sinds vorig jaar enthousiast in veldrijden). ”Continu meer uit je sportambities kunnen halen, zowel voor de lol als het doelgericht ergens naar toe werken en beter worden.” De wielersport is voor Wouter een uitlaatklep en vorm van ontspanning. Hierin is hij ambitieus, gedreven en ondernemend. Omdat hij binnen RWC Ahoy heel veel potentie en mogelijkheden ervoer, is hij twee jaar geleden aangehaakt bij het bestuur. “Ik hoop dat we de solide basis die de afgelopen jaren is verstevigd kunnen doortrekken en ik verwacht dat we nog meer de verbinding kunnen realiseren tussen het wielrennen an sich, het faciliteren van persoonlijke ambities en het sociale karakter.”

Wil je input leveren of heb je ons iets te melden? Schroom dan niet om contact men ons op te nemen door een reactie te sturen naar info@rwcahoy.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.