Informatie over nieuwe kleding en passessies

 

Een nieuw jaar, met een nieuwe sponsoren en een nieuw tenue. Niet alleen een nieuw design, maar ook met nieuwe elementen en maatvoering. Wederom van onze partner, 36cycling.

Wij vinden het gaaf, jij ook? Alleen nog een kwestie van bestellen en dan rijden we in maart in een nieuw gelikt tenue… Rotterdams, modern en met een mooie link naar ons 50-jarig bestaan.

Pas-sessies vanaf vrijdag 8 januari: Met covid-19 is het wat behelpen.

Voordat je in het weekend van 22 t/m 24 januari via de webshop van 36cycling kan bestellen, stellen we onze leden in staat om de kleding te passen. Vanaf vrijdag 8 t/m zondag 17 januari, overdag en in de vroege avond in het clubhuis bij RWC Ahoy. Met drie paskamers, in tijdslots van 15 minuten en altijd met inachtneming van de RIVM Covid-19 maatregelen!

In onze collectie: prachtige shirts en bibshorts van onze partner 36 Cycling!

Betaalbaar, kwalitatief hoogwaardig en een modern design en pasvorm zijn de uitgangspunten voor het nieuwe tenue. Om dat te realiseren is er gekozen om drie shirts en een tweetal bibshorts in onze collectie op te nemen, deze zijn hieronder per item kort toegelicht.

Bibshort Cadans (man/vrouw/jeugd) €45

Goed geprijsd, met behoud van kwaliteit. Net als afgelopen jaren voeren we de aankomende jaren ook de Cadans bibshort in ons assortiment als onderdeel van het basistenue. De maatvoering en zeem is hetzelfde gebleven. De broekspijpen zijn iets langer (1cm) geworden. Van deze bibshort is er een dames- en heren model.

 • De dames hebben een andere gripper dan voorheen, zodat deze minder knelt op de benen.
 • Indien jouw huidige Cadans broek goed zit, kan je dezelfde maat aanhouden.

Bibshort Elite (man/vrouw) €69,50

Voor extra comfort en kwaliteit hebben we de Elite bibshort in ons assortiment. Deze beschikt over een verbeterd zeem, hogere naveluitsnede en een verbeterde pasvorm door het gebruik van compressie-stof. Ook hier zijn de broekspijpen 1cm langer dan voorheen, met een luxe gripper die minder knelt en toch strak zit. Van deze bibshort is er een dames- en heren model.

 • De pasvorm is anders dan de Cadans bibshort door het gebruik van andere materialen en snit, advies is een maat groter te passen dan je gewend bent van de Cadans bibshort.
 • Indien jouw huidige Power bibshort (voorganger van de de nieuwe Elite bib) goed zit, kan je dezelfde maat aanhouden. Advies blijft uiteraard om altijd even te passen!

Shirt Cadans (man/vrouw/jeugd) €37,50

Ook goed geprijsd, met behoud van kwaliteit. Net als afgelopen jaren is dit shirt onderdeel van ons basistenue. De maatvoering en pasvorm is hetzelfde gebleven. Alleen de mouwen zijn ietsjes langer (1cm) en daarmee moderner geworden. Hiervan zowel een dames en heren pasvorm.

 • Indien jouw huidige Cadans shirt goed zit, kan je dezelfde maat aanhouden.
 • Passen geeft  zekerheid dat je nieuwe outfit straks helemaal top zit.

Shirt Elite (man/vrouw) €60

Door het gebruik van zeer elastische en aerodynamische stoffen, een getailleerde pasvorm, laag boord en langere geribde bovenmouwen die door de compressiestof nauwelijks opkruipen, is het Elite shirt ons pronkstuk in de collectie. Hiervan is zowel een dames als heren model beschikbaar.

 • De pasvorm van dit shirt is nieuw, daarom ons advies om zeker even te komen passen zodat je juiste maat besteld om er straks op en top uit gesoigneerd uit te zien.

Shirt Elite Pro-fit (unisex) €60

Voor onze afgetrainde wedstrijdrenners en -rensters hebben we een zeer getailleerde pasvorm van het Elite shirt in onze collectie. Deze pasvorm is door 36cycling ontwikkeld voor het Roompot-Charles pro-team. Maximale aero-gains dus door een zeer strakke fit. 

 • Dit betreft een unisex shirt, er is dus geen heren en dames model.
 • Vanwege de strakke pasvorm moet je dit shirt niet willen bestellen zonder aan te hebben gehad, passen dus!

Kleding jeugd

De maatvoering van de jeugdkleding is vertrouwd hetzelfde gebleven. Passen is uiteraard mogelijk, hiervoor zijn tenues in het oude design beschikbaar.

Door de strakke fit van het Elite Pro-fit shirt kunnen de maten 2XS en XS mogelijk ook passen voor de wat grotere jeugdleden. Als je interesse hebt, plan een tijdslot in om te passen.

Overige kleding-items

Uiteraard bestaat ons assortiment uit meer dan bovenstaande artikelen. Deze zijn  (nog) niet te passen, we proberen dit assortiment komend jaar vorm te geven. Daarom hieronder ons maatadvies zodat je toch nu al de juiste maat kan bestellen:

 • Shirt lange mouw Regulier (reguliere stof als Cadans-shirt, niet gevoerd) en All-season (gevoerde roubaix-stof): bestel de de maat die je het beste past van het Cadans shirt.
 • Body Montreal (body voor in voor- en najaar/winter als extra bescherming tegen wind/kou): de fit van deze body is iets getailleerder als voorheen, bestel daarom maat die je het beste past van het Cadans shirt,
 • Body Skin (te gebruiken tijdens bijv. koersen en voor afdalingen, compact op te bergen in je achterzakjes): bestel de de maat die je het beste past van het Cadans shirt.
 • Bibtight winter (lange broek zonder zeem voor in de winter om te dragen over je reguliere bibshort): bestel de de maat die je het beste past van de Cadans bibshort.
 • Snelpak regulier en snelpak High Performance: neem hiervoor even per mail contact op met 36cycling voor een advies op maat. Het is daarvoor wel noodzakelijk dat je weet welke maten je hebt van het Cadans shirt en bibshort (voor het reguliere snelpak) en/of van de Elite outfit (voor het High Performance snelpak).

Customize je tenue

Om jouw eigen ideale fit te creëren, hebben we de mogelijkheid gecreerd om de lengte van je shirt en of bibshort aan te passen met maximaal 3cm langer of korter. Dit vergt voor 36cycling extra handelingen in de productie, daarom worden hiervoor wel extra kosten in rekening gebracht. Meer uitleg hierover volgt in de webshop van 36cycling.

 • Zit een kledingstuk iets te wijd of te krap, pas dan een maat kleiner of groter en bestel een shirt of bibshort met iets meer of minder lengte.

Levering

Indien je in het weekend van 22 t/m 24 januari (voor 23:59u) bestelt, dan wordt jouw bestelling begin maart bij je thuis geleverd, ideaal toch? Vanwege Covid-19 is er geen mogelijkheid om je kleding op de club op te halen of op een andere wijze bezorgd te krijgen. Hieraan zijn wel verzendkosten verbonden, dit verloopt uiteraard eenvoudig via de webshop van 36cycling.

Basisset inbegrepen

Een basisset is ook dit jaar inbegrepen in de contributie van RWC Ahoy, een mooi kado. Dit doen we enerzijds omdat we een betaalbaar lidmaatschap willen creëren en anderzijds om onze belangrijke sponsoren te promoten.

 • Indien je in plaats van een Cadans shirt, bibshort of gehele set wil upgraden naar Elite kledingstukken, dan krijg je korting ter waarde van een Cadans kledingset (€37,50 bij upgrade shirt, €45 bij upgrade broek en €82,50 bij upgrade shirt en broek). Het verschil moet je dan nog zelf bijbetalen via de webshop van 36cycling. Het is alleen mogelijk deze korting te besteden aan de daadwerkelijke upgrade, 36cycling zal dit monitoren.

Geen basisset gewenst? Zonder sponsoren kunnen we niet zo’n aanbod bieden! Vandaar dat we graag zien dat al onze leden in zo’n nieuw gaaf tenue rijden. We verstrekken (dit jaar) geen korting bij het niet willen ontvangen van een tenue. Voor volgend jaar willen we wel de mogelijkheid overwegen om, tegen een nog te bepalen korting, geen tenue te hoeven bestellen. Hierover moeten we als bestuur nog een besluit nemen.

Nieuw tenue = korting trainingskoersen: Voor onze sponsoren willen we het gebruik van het tenue stimuleren. Vandaar dat we hebben besloten dat de korting (1,- ipv 4,-) op de trainingskoersen alleen van toepassing is bij het dragen van het nieuwe tenue. Ook voor onze jury is dit een stuk gemakkelijker, doordat ze in 1 oogopslag kunnen zien wie korting heeft. Hopelijk dat we snel kunnen koersen :-).