Groeiend sponsorbestand ondersteunt ambities RWC Ahoy

De Rotterdamse wielervereniging RWC Ahoy is erin geslaagd om niet alleen veel bestaande sponsoren te behouden, maar ook nieuwe aan te trekken. Dit ondanks de coronaperiode. Zo is het contract met hoofdsponsoren Koppert met drie jaar verlengd. “Een resultaat waar we supertrots op zijn”, aldus voorzitter Wouter Kelderman. “Met de hulp van al deze sponsoren kunnen we blijven werken aan het realiseren van sportieve en maatschappelijk impact.”

RWC Ahoy wil sportieve en maatschappelijke impact bereiken in Rotterdam en omgeving. Dat doet de wielervereniging door een breed en gefaciliteerd aanbod voor de inmiddels bijna 400 leden: wielrennen, veldrijden en handbiken.

“RWC Ahoy is een ambitieuze vereniging met potentie. We willen ons aanbod moderniseren en beter laten aansluiten op wat sporters willen. Doel is nog meer sportieve en maatschappelijke impact. Denk aan het inspireren van meer jeugd met een breed sportaanbod, het verbeteren van het instapniveau van volwassenen, meer aanwezigheid in Rotterdamse wijken en het ondersteunen van persoonlijke groei. Dat doen we met onze leden, partners en bovenal ook onze sponsoren’, zegt Kelderman. “Hun ondersteuning is essentieel. We zijn dan ook supertrots op het behoud van vele bestaande sponsoren en het aantrekken van nieuwe – zeker in deze bewogen coronaperiode.”

Bestaande en nieuwe sponsoren

Het contract met hoofdsponsor Koppert Biological Systems is met drie jaar verlengd. Dit geldt ook voor de namen van VSVK Infratechniek, Van der Laan Projecten, Koers Cycling Company, Sportvoedingswinkel, Man Met Bril Koffie, Speijer Bouwadvies, Lasbedrijf J.F. de Hoog, en machinebouwer Dibalex.

Al deze sponsors blijven op de (gloednieuwe) groene outfit van Ahoy prijken.

Nieuwe sponsoren

De afgelopen periode is ook gezocht naar nieuwe sponsoren die passen bij de plannen van RWC Ahoy en die een passie hebben met de wielersport. De wielervereniging is erg blij om DPI | Dutch Process Innovators,  Wahoo Fitness (indoortrainers en fietscomputers),  4iiii Innovations (vermogensmeters) en Cyclon (reinigings-, smeer-, bescherm- en onderhoudsmiddelen voor de fiets) te verwelkomen.

Op diverse manieren dragen zij bij aan het succes van RWC Ahoy.

Gezonde club met solide basis

Kelderman: “Als club mogen we ons gelukkig prijzen met al onze sponsoren. De afgelopen drie jaar hebben zij bijgedragen aan een (financieel) gezonde club met een solide sportaanbod, uitgebreide faciliteiten en een stabiel ledenaantal. Zo kan er minimaal zo’n vijf dagdelen per week bij ons gesport worden, realiseren we synergie met andere verenigingen, kunnen we met leenfietsen jeugd stimuleren en ondergaat onze thuisbasis aan de Landscheiding een ingrijpende makeover. Dat is natuurlijk prachtig.”

Alle reden dus om de vertrekkende sponsoren hartelijk te bedanken: Bakker Breggen, Aannemersbedrijf Groenewegen, De Lijsterbes en BAM Techniek.