C6-Clubs bundelen krachten

Samen sterker: Wielrenverenigingen bundelen krachten
6 wielrenverenigingen (met parcours en jeugdopleiding) bundelen hun krachten voor een beter wielrenaanbod en eigen continuïteit. Zo gaan deze clubs meer samenwerken en afstemmen op gebied van wielrenevents, de jeugddisciplines en jeugdontwikkeling. Daarnaast biedt deze samenwerking synergie in de operationele uitdagingen waarmee sportverenigingen te maken hebben.

Continuiteit clubs met parcours en mooier aanbod
Wielrenverenigingen met parcours en jeugdopleiding ondervinden meer en meer een uitdaging op gebied van ledenaantal, (sponsor)inkomsten, vrijwilligers en interne organisatie.  Ook de (mooie) groei in wielrenclubjes en wielrenverenigingen, die vervolgens niet te maken hebben met de hogere vaste lasten of investeringen, hebben hierop zo hun impact op. Vandaar dat RWV de Spartaan, Westand Wil Vooruit, HSK Trias, De Coureur, PRC Delta en RWC Ahoy de handen ineen hebben geslagen voor een mooie sportaanbod in Zuid-Holland, betere jeugdontwikkeling en mooiere wielrenevents. Met natuurlijk ook als mooi gevolg betere continuïteit door groei in leden en meer inkomsten.

Kleine stap, grote potentie
‘Misschien een ogenschijnlijke simpele en kleine stap, maar wel een met mooie potentie’, aldus de voorzitters. ‘Zo kunnen onze C6-leden bij elkaar al genieten van de voordelige tarieven trainingskoersen en zijn we gestart met het initiëren van een competitie.’ Door de samenwerking verwachten ze uiteindelijk ook in de breedtesport te kunnen groeien en tegelijk voor de eigen jeugd een springplank te kunnen zijn in de (talent)ontwikkeling.

Cycling TEAM MRDH: Doorgroeien vanuit eigen jeugd.
Sinds 2022 hebben 5 clubs, aangevuld met Excelsior, de nieuwelingen en junioren (m/v) samengevoegd in Cycling Team MRDH (metropoolregio Rotterdam-DenHaag). “Door onze staffing, faciliteiten en budgetten te bundelen, kunnen we een super mooi aanbod neerzetten en onze jeugd uiteindelijk een mooi programma en ontwikkelmogelijkheden geven. Hiermee bieden we doorgroei vanaf onze eigen jeugd t/m elites.” Ze verwachten hiermee de jeugd bij de club of in de regio te kunnen behouden en te ontwikkelen. Breedtesport+, waarbij de ‘+’ de springplank naar topsport vertegenwoordigt.

Tot Snel!
Deze wielrencoalitie met de eerste initiatieven is een feit. Nog meer in aantocht. Tot snel bij een van onze verenigingen.