Laagdrempelig sporten, veilig trainen, samen wielrennen met gelijkgestemden en gewoon gezelligheid… dat kan ook voor onze OldStars: Verantwoord sporten, sociale contacten en gezelligheid voor de wielrenners op oudere leeftijd (55+). OldStars Cycling. Ben jij enthousiast en haak jij ook aan? Wees van harte welkom, wij hebben er zin in.

Inschrijven & aanmelden

Zodra covid-richtlijnen het toestaan en bij voldoende animo starten we1 juli met Oldstars cycling. Aanmelden of informatie kan via info@rwcahoy.nl onder vermelding van Oldstars. Dan nemen we spoedig contact op.

We hebben 2 abonnementen, waarbij je bij elk abonnement ook geniet van onze mooie ledenkortingen:

Toelichting Oldstars

Met OldStars cycling bieden wij een aangepaste spelvorm aan voor wielrennen op latere leeftijd. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer van RWC Ahoy. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+.

Met OldStars cycling wordt door middel van trainingsaanbod en accent op coördinatie en kracht het aanpassingsvermogen vergroot en zal aantoonbaar het valrisico en de kans op blessures verminderen. Naast beginnende wielrenners is OldStars cycling geschikt voor oudere ervaren wielrenners en een grote groep senioren die er wat betreft niveau tussenin zit.

Uiteraard zijn de deelnemers gedreven en enthousiast. Maar sportprestaties staan niet voorop bij OldStars cycling. Verantwoord bewegen, meedoen, ontmoeten en gezelligheid wel. De instructeur / wegkapitein handelt volgens de verkeersregels en de gedragscode van de NTFU en houdt in de gaten of de deelnemers in de groep zich hier ook aan houden. OldStars cycling draait om de groep. De hoofregel is ‘Samen uit, samen thuis’. In ons concept is er nadrukkelijk ook gekozen voor aandacht voor het sociale element en structuur in de week en gezelligheid/ontspanning door gewoon samenzijn met een doel, waardoor het sociale netwerk op latere leeftijd wordt vergroot.