De junioren-selectie van RWC Ahoy is afgelopen zondag gestart met hun wedstrijdprogramma. De eerste afspraak was Kuurne-Brussel-Kuurne. Volgens de officiële website van Kuurne-Brussel-Kuurne was RWC Ahoy één van de ploegen om in de gaten te houden met Steff Zeestraten en Daan Hoole als speerpunten.

Na een offensieve koers reed Daan Hoole naar een 8e plek. Begeleider, en oud prof, Fedor Slegtenhorst over de wedstrijd en het team: ”De kop is eraf! Voor de junioren en voor mijzelf als nieuw onderdeel van de ploegleiding. De eerste koers, Kuurne-Brussel-Kuurne, bracht 4 man aan de streep en een vijfde plaats in de ploegenstand. Mooi team, goede sfeer, sterke karakters. Daan reed naar de achtste stek, de rest daarachter in de uitgedunde groep die was overgebleven. Blij zijn dat ze erbij zitten in de finale? Niks ervan, wat dacht u zeg… Aanvallen deden ze! Voor niemand bang, op en top gesoigneerd, mikken op het hoogste en vooral plezier hebben. Dàt is de stijl van dit team. Dat het soms niet helemaal uitpakt zoals ze zelf wensen hoort erbij. Analyseren, ervan leren en op naar de volgende. Met nog meer ‘grinta’. Van dit ploegje gaat u nog meer horen dit seizoen.”

Tot april zijn onze junioren verzekerd van een mooi pallet aan internationale wedstrijden. De eerstvolgende grote koers is de klassieker Zepperen – Zepperen op 5 maart. Wordt vervolgd!

Wedstrijdprogramma t/m april

26/2 Kuurne-Brussel-Kuurne
05/3 Zepperen – Zepperen
11/03 Nokere Koerse
19/03 Guido Reybroeck Classic
26/03 Gent-Wevelgem (alleen mogelijk voor hen die in nat. selectie zitten)
01/4 Omloop NW-Overijssel
02/4 Ronde van Vlaanderen
09/4 Paris-Roubaix (alleen mogelijk voor hen die in nat. selectie zitten)

RWC Ahoy junioren-selectie

Jeroen Beukers
Kristofer Bindemanis
Jasper van den Broeke
Johannes van Hooff
Daan Hoole
Vincent Hoppezak
Casper Hordijk
Twan Karstel
Edo Maas
Lennart Reijtenbagh
Maurice Sprockel
Stefan Verhoeff
Stef Zeestraten
Maikel Zijlaard

Begeleiding

Fedor Slegtenhorst
Ron Zijlaard
Herman Mittertreiner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 11 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.