Door Jacco Vermeer

Wielrennen wordt van oudsher gezien als een individuele sport. Op zich waar. Je moet immers zelf trappen. Dat gaat een ander echt niet voor jou doen. Maar door veel meer samen op te trekken, van elkaar te leren en aan het begin van het seizoen samen een mooi wedstrijdprogramma samen te stellen wordt er een sociaal element toegevoegd aan de sport op amateurniveau. Hierdoor zien wij dat het enthousiasme dat men bij het beleven van de wielersport bij RWC Ahoy ervaart een boost krijgt.

Op dinsdag 21 februari kwam een groot aantal sportklasse- en amateurrenners bij elkaar voor een rennersoverleg. Doel van dit overleg was om samen de wedstrijdkalender door te nemen, verwachtingen uit te spreken en te leren van elkaars ervaringen van de voorgaande jaren. De avond begon met een klassieke, stevige, wielermaaltijd: pizza. Er waren twee scooters nodig om de hongerige renners van voedsel te voorzien. Na de maaltijd vertelde Dick van der Breggen, zelf renner maar ook partner van RWC Ahoy (Bakker Breggen staat al enige jaren op de koersbroeken van RWC Ahoy), in een presentatie over sport en voeding wat wel verstandige spijs is voor een wedstrijdrenner.

Vervolgens werd door organisator Nico Zijnstra een aantal wedstrijden uitgelicht en vertelden renners hun ervaringen bij bepaalde wedstrijden. Ook kwamen een aantal meerdaagse wedstrijden ter sprake, waar de focus nog meer op de teamprestatie gaat worden gelegd. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel om elkaar beter te leren kennen. Een prima kickoff om komend seizoen een flink aantal wedstrijden van een groen kleurtje voorzien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.