Door Fedor Slegtenhorst

Een dingen weten we zeker: in Zepperen is het altijd hondenweer. Vandaag was het niet anders tijdens de junioren-wedstrijd in en rond het Belgische Zepperen. Kou, wind en regen maakten er weer een zware koers van. Precies wat we wilden want oorlog maken vanaf kilometer 1 was de opdracht. En daar hielden ze zich aan. Na de eerste schermutselingen trokken Maikel en Edo Maas samen op pad, daarna ging Maikel er met nog ongeveer 60 kilometer te gaan alleen vandoor. Hij reed naar een voorsprong van maximaal 2 minuten, waarbij hij op de streep nog maar een aantal seconden overhield. Ik kan je verzekeren: in de ploegleidersauto zijn dat ook nerveuze momenten, hoor. Maar hij rondde het knap af en daarbij ook alle lof voor de rest van de ploeg die de controle hield. Stuk voor stuk mannen met klasse en een groot hart om zo te rijden. Ook dat maakt dit team ijzersterk.

Stef Zeestraten en Daan Hoole reden achter Maikel naar respectievelijk plaats 2 en 5, Vincent Hoppezak 11e en Stefan Verhoeff 21e. Hiermee pakten ze ook de eerste plek in het ploegenklassement. De jongens die soms onderkoeld de wedstrijd eerder verlieten zijn een ervaring rijker en zullen in de komende wedstrijden hun neus weer aan het venster steken, daar zijn we van overtuigd.

Ook absoluut niet te vergeten zijn de ouders en de familie die de verzorging ook deze koers weer perfect op zich namen en er stonden om na de streep de bibberende renners op te vangen en op te warmen. Voor mij persoonlijk was het met Ron Zijlaard en mechanieker Thomas Hoole weer een enerverend, leuk en leerzaam dagje in de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.