Afgelopen zaterdag, 4 maart, konden wij weer rekenen op een flinke opkomst voor de zaterdagkoers bij RWC Ahoy. Zowel de A-groep als B-groep waren rijk vertegenwoordigd. Bij de A-groep reed ook Chantal Blaak mee. Haar ploeg, Boels Dolmans Cycling Team, kwam die middag in actie tijdens de Strade Bianche. Chantal verkoos, na sterk te hebben gereden in de afgelopen voorjaarsklassiekers, de trainingskoers op RWC Ahoy als voorbereiding op de komende wedstrijden.

Het parcours lag er vanwege het aanhoudende slechte weer van de afgelopen week nat bij. Vanwege het zachte weer tijdens de koers droogde het parcours naarmate de wedstrijd vorderde iets op. De combinatie van een opdrogend parcours en vochtige plekken in de bochten zorgde voor enkele glij-partijen omdat er meer risico genomen werd.

In de slotfase van de koers was er een valpartij, die overigens niets met de gladheid van doen had, van een renner die samen met een andere renner was gelost. Ooggetuigen vertelden dat hij met zijn voorwiel het achterwiel van zijn voorganger moet hebben geraakt waardoor hij in disbalans raakte en hard met zijn gezicht tegen het asfalt smakte. Renners gebaarden direct naar de jury dat gezien de ernst de koerst moest worden stilgelegd. De renner in kwestie is na goede hulp van omstanders en hulpdiensten zelfstandig op de brancard gestapt en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat vermoedelijk om een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen.

Omdat de koers voortijdig is beëindigt is er geen officiële uitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.