Sinds een paar jaar organiseert RWC Ahoy fietsclinics voor nieuwe leden. Het afgelopen jaar is dit concept met succes breder uitgerold en dit jaar belooft het een nog groter succes te worden. In de (deels) nieuwe opzet is er bewust voor gekozen de fietsclinic, onder de naam ”introductie in de wielersport”, open te stellen voor iedereen.

”Het is onze missie de wielersport in de omgeving te ontwikkelen. Dit doe je alleen door je vereniging voor iedereen open te stellen. Daarom is deze clinic voor alle racefietsers uit Rotterdam en omgeving die wielrennen leuk vinden en beter willen leren wielrennen of overwegen zich bij een wielrenvereniging aan te sluiten.” De focus van de clinic ligt wel nog steeds op het leren rijden van een wielrenwedstrijd. ”De essentie van onze fietsclinic is nog steeds het (veilig) leren rijden van een wielerkoers. Wij raden nieuwe leden altijd aan eerst onze fietsclinic te volgen voordat ze, vol enthousiasme, ons parcours ¬†betreden voor een clubkoers en overmant raken door de snelheid waarmee ze door een bocht rijden en afhaken. Door tijdens de clinic op ons parcours praktijkonderdelen te oefenen en aansluitend direct een heuse trainingskoers te rijden ervaar je op een laagdrempelig niveau hoe je een wedstrijd moet rijden en waar je rekening mee moet houden tijdens koersen. Daarnaast hopen wij via deze fietsclinic meer streekgenoten enthousiast te maken voor de wielersport en te betrekken bij RWC Ahoy.” Dat laatste lijkt redelijk te lukken gezien de hoeveelheid nieuwe leden die de vereniging verleden jaar heeft kunnen verwelkomen via de clinics.

De eerste editie vindt plaats op vrijdag 7 april. Er is nog een enkele plaats beschikbaar, dus als je hierbij wil zijn moet je snel zijn. Gelukkig volgt de volgende editie al op vrijdag 28 april. Je kunt je hier aanmelden voor de fietsclinic ”introductie in de wielersport” van RWC Ahoy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.