Het afgelopen jaar zou als een overgangsjaar kunnen worden gezien. Tal van nieuwe ideeën, initiatieven en activiteiten vinden langzaam maar zeker hun intrede. Dat gaat zeker niet vanzelf. Het implementeren van een moderne aanpak roept vragen op en vergt engelengeduld en doorzettingsvermogen. Maar deze insteek zorgt er wel voor dat RWC Ahoy uitstekend op weg is naar het nieuwe wegseizoen.

Aftrap richting nieuwe seizoen

Zaterdag 4 november trapte de elite/belofte combinatieploeg Team WASp af met een gezamenlijke training en een aansluitende lunch. Ook de amateur en sportklasse renners kwamen bij elkaar voor een rennersvergadering om vervolgens samen een duurtraining af te werken. Deze fase van het jaar leent zich bij uitstek voor samen trainen. Enerzijds om duurvermogen op te bouwen en de basis te leggen voor het nieuwe seizoen, maar vooral ook om elkaar beter te leren kennen. Deze ”team” benadering maakt dat leden van onze vereniging de wielersport meer en meer als teambeleving gaan ervaren. Gezellig, leuker, goed voor de moraal en daardoor ook goed voor de sportieve ontwikkeling.

Een nieuwe damesploeg

Ook de damesploeg is begonnen met voorbereiding richting 2018. In slechts een paar maanden tijd is het ons gelukt om een nieuw damescollectief te vormen. Met het faciliteren van een damesselectie willen wij het vrouwenwielrennen in Rotterdam en omgeving helpen ontwikkelen. De potentie is er zeker! Dat werd tijdens de presentatie van onze plannen, waar tientallen ervaren en minder ervaren rensters uit de regio op af kwamen, duidelijk.

Samen sta je sterker

Bij het faciliteren van onze selecties kijken wij waar wij zouden kunnen samenwerken met andere verenigingen. Dit om te voorkomen dat renners op zoek moeten naar een andere ploeg. Wanneer 2 ploegen 6 renners hebben in een bepaalde categorie kan een samenwerking ervoor zorgen dat beide verenigingen hun renners kunnen vasthouden. Om onze elite/belofte heren te faciliteren in de Clubcompetitie zijn wij enkele jaren geleden begonnen met het collectief Team WASp, waar verschillende verenigingen onderdeel van zijn.

Kweekvijver voor talent

De nieuwelingen en junioren kunnen ook komend seizoen rekenen op een aansprekend wedstrijdprogramma dankzij inzet van Richard Visscher, Fedor Slegtenhorst en, onze rots in de branding, Herman Mittertreiner. Wij leiden jeugdrenners op een gezonde manier op door hen in eerste instantie kennis te laten maken met de wielersport. Hierna leren zij bij de nieuwelingen en junioren hun sterktes en zwaktes kennen en hun talent te benutten. De afgelopen jaren heeft RWC Ahoy grote talenten afgeleverd. Maar liefst drie junioren tekenen bij een UCI ploeg voor een opleiding bij de beloftes (Daan Hoole, Vincent Hoppezak en Maikel Zijlaard). Herman Brinkman en Casper Hordijk stromen vanuit onze juniorenselectie door naar de beloftes. Dit is iets waar wij zeer trots op zijn.

Solide basis: continuïteit

Kenmerkend voor alle initiatieven is dat wij een sterk fundament willen bouwen voor onze wedstrijdcategorieën. Een solide basis die ervoor zorgt dat wij blijvend persoonlijke ambities van renners en rensters kunnen faciliteren in teamverband. RWC Ahoy is goed op weg naar 2018, zowel met het faciliteren van meerdere wedstrijdcategorieën als in het plannen en organiseren van verschillende activiteiten. Dit vergt veel inzet van verschillende mensen, en wij gaan als er als club voor om ons enthousiaste team waar nodig te versterken. Wordt zeker vervolgd!

Wil jij ook de wielersport ontdekken, iets bijdragen aan RWC Ahoy of partner worden? Neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 8 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.