Maandag 13 november zijn wij gestart met ons winterprogramma. Op vaste momenten in de week (maandag en donderdag of woensdag) wordt er onder begeleiding getraind. De onderdelen core stability, krachttraining en spinning wisselen elkaar af. Hierin wordt een chronologie gehanteerd zodat de deelnemers op het juiste moment de juiste inspanningen verrichten en zo topfit de winter uitkomen.

Sterker worden in de winter

We kunnen er niet omheen dat wanneer je hard wil kunnen fietsen, je moet trainen op hard fietsen. Maar door in de voorbereiding bijvoorbeeld naast fietsen ook core stability te trainen krijgt je lichaam andere trainingsprikkels. De winterperiode is bij uitstek een periode waarin je andere inspanningen naast het fietsen kunt doen. Deze ”andere” trainingsprikkels gebruikt je lichaam om zichzelf te verbeteren. De beweegleer leert ons immers dat alle spieren en gewrichten van het lichaam elkaar beïnvloeden. Tijdens core stability breng je jouw lichaam krachtefficiëntie en coördinatie bij waardoor je op de fiets je kracht beter kwijt kan. Ook kan core stability blessures voorkomen of verhelpen. Naast core stability zullen er ook enkele krachtelementen in de trainingen worden gestopt. Een goed ontwikkelde core is dan natuurlijk heel belangrijk om hier een positief effect van te ervaren.

Een verstandige opbouw

Om te kunnen garanderen dat je van ons winterprogramma ook daadwerkelijk sterker wordt is het belangrijk dat je de juiste opbouw volgt. Je wil namelijk niet teveel kracht opbouwen, roofbouw op je lichaam plegen door verkeerde trainingsmomenten en in februari oververmoeid zijn. Vandaar dat onze trainers Jan de Kok en Joram Grootveld namens RWC Ahoy een opbouwend trainingsprogramma hebben opgesteld. Eerst ligt de focus op core en duurvermogen, vervolgens gaan we kracht opbouwen, hierna vertalen we deze kracht in explosiviteit en tot slot de adoptie van deze (explosieve) kracht op de fiets. Dit laatste is natuurlijk het uiteindelijke doel. Om een goede opbouw te garanderen is het dus belangrijk dat je in alles fases de juiste volumes, intensiteit en frequenties toepast.

Uniek voor wielerverenigingen

Ons winterprogramma is uniek onder wielerverenigingen. Nergens kun je in de winter op deze manier blijven sporten. Dit is het derde achtereenvolgende jaar waarin wij in de winter een winterprogramma organiseren. Dit programma is extreem in populariteit toegenomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de vraag nog maar nauwelijks aan kunnen. Vandaar dat de plannen voor de bouw van een nieuw krachthonk niet uit de lucht komen vallen. Vermoedelijk wordt aan het einde van seizoen 2018 de nieuwe ruimte gebouwd zodat wij aan de groeiende vraag kunnen blijven voldoen en komend jaar nóg betere trainingen kunnen verzorgen.

Plezier combineren met ”anders” trainen

Vooral de combinatie van het met elkaar met sporten bezig zijn in de winter is een succesformule. Je spreekt clubgenoten, koersvrienden en leert nieuwe mensen kennen in een periode waarin veel wielrenners aan het crossen zijn of van een winterslaap genieten. Het is niet alleen fysiek maar ook mentaal een enorme motivatie-prikkel om op een andere manier met sporten bezig te zijn dan de rest van het seizoen.

Meer weten of wil jij lid worden van RWC Ahoy? Klik op de onderstaande button.

[av_hr class=’invisible’ height=’25’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-5e9dop’]

[av_button label=’TRAINEN BIJ RWC AHOY’ link=’page,1343′ link_target=” size=’large’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’dark’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-4jt9t5′]

[av_hr class=’invisible’ height=’25’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-2d81yh’]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + 15 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.