Heb je meegereden in een koers bij RWC Ahoy, heb je wel een MyLaps transponder, maar sta je niet in de uitslag op sporthive  ?

Geen transponder? Dan kom je niet in de uitslag, ook als je podium rijdt! Wel een transponder? Volg dan dit stappenplan:

  1. Nieuwe transponder? Activeer deze eerst!
  2. Registreer de transponder op Mijn KNWU.
  3. Controleer of je abonnement bij MyLaps niet verlopen is.
  4. Check je batterijstatus.

Hoe werkt MyLaps?
MyLaps werkt met een transponders (chips) met een eigen unieke code. Als de transponder over de detectielus bij start/finish gaat, wordt dat nummer naar de computer van de jury verzonden. De computer vertaald jouw code dan  naar jouw naam, zodat je in de uitslag komt.

Dat kan op twee manieren mis gaan. Of jouw naam staat niet geregistreerd bij jouw transponder code, of de jury ziet jouw chip niet voorbij komen.

Nieuwe transponder
Is je transponder nieuw? Dan moet je deze activeren voor de jury je ziet doorkomen. In de bij de transponder geleverde handleiding staat hoe. Dat doe je met een programma op je computer (alleen beschikbaar voor Windows).

Registratie
Het meest voorkomende probleem, jouw transponder wordt wel geregistreerd, maar niet vertaald naar je naam. Wij gebruiken de KNWU database, waar de koppeling van jouw code met jouw naam in staat. Maar die koppeling moet je zelf invoeren! Dat doe je op Mijn KNWU. Zonder registratie op Mijn KNWU kom je niet in de uitslag!

“Maar bij een andere vereniging kennen ze mijn code wel” is geen zekerheid dat je transponder goed geregistreerd staat bij de KNWU, want je code kan ook handmatig toegevoegd zijn bij die vereniging. Het invoeren in de KNWU database is een handeling die je zelf moet doen.

Abonnement
De nieuwe transponders werken met een huurmodel. Jouw transponder schakelt automatisch uit als je periode verlopen is. Controleer dit en zet de datum van verlengen in je agenda. Activeer je chip na verlengen opnieuw, op dezelfde manier als je een nieuwe transponder activeert.

Batterij
Minder vaak, zeker met de nieuwere transponders, komt voor dat je batterij op is. Met het zelfde programma waar je de transponder mee activeert, kan je ook de batterijstatus uit lezen. Let op, de USB aansluiting op die transponders is niet om op te laden. Tegenovergesteld zelfs, een nachtje aan een oplader en je batterij is leeg.

De oude, ronde transponders beginnen ondertussen bijna allemaal leeg te raken. De jury kan deze voor je testen, als het niet te druk is (dat kan alleen op de detectielus bij start/finish)

Uitlenen of verkopen
Wat ook nog wel eens voorkomt, een uitgeleende of verkochte transponder. Dat kan, maar dan moet de eigenaar deze uit Mijn KNWU halen, en de gebruiker deze koppelen. Ook bij familieleden onderling, altijd koppelen aan je naam.

Eén reactie

  1. Normally I do not learn article on blogs,
    but I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do
    it! Your writing taste has been surprised me. Thank you, very nice article.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.