Alicja is de afgelopen weken niet onverdienstelijk bezig geweest in buitenlandse wedstrijden. Ze pakte een mooie tweede plaats in de Radweltpokal in Sankt Johann op 20 augustus en werd wereldkampioen tijdrijden bij de WMCF (World Masters Cycling Federation) op 22 augustus. In de wegwedstrijd voor het wereldkampioenschap van de WMCF werd ze wegens een onreglementaire sprint naar de laatste (vierde) plaats van de kopgroep gezet, maar kwam in de praktijk als tweede over de meet.

Het niveau op het WK Gran Fondo in Varese lag erg hoog. De parcoursen van zowel de tijdrit als de wegwedstrijd waren technisch uitdagend. Op het UCI WK tijdrijden in Varese had Alicja een mindere dag, wellicht te vermoeid van het reizen en het verkennen van de wegwedstrijd twee dagen voor de tijdrit, en moest genoegen nemen met een 6e plaats van de 22 deelneemsters.
De wegwedstrijd was haar niet op het lijf geschreven met vier flinke beklimmingen en technische afdalingen, maar daar zorgde ze voor een nette 10e plaats. De scherprechter in de wegwedstrijd kwam al na 15 kilometer. Dat was de 4,5 kilometer lange Alpe del Tedesco met een stijgingspercentage van gemiddeld 10%. Daar werd het veld uiteengeslagen in alle categorie├źn. De rest van het parcours kende nog drie minder heftige beklimmingen, enkele vlakke stukken langs de meren van Varese en tot slot een klim de stad in waarin ieder voor zich zo snel mogelijk de finish probeerde te bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × een =