Vandaag – 1 oktober 2018 – is het Internationale Koffiedag! Onze redactie vond dit klaarblijkelijk belangrijk genoeg om iets over te schrijven. Uiteraard omdat de leukste koffiebranders van Rotterdam en omgeving op ons tenue staan, maar ook omdat de liefde voor koffie en de wielersport op de één of andere manier bij elkaar lijken te horen. Tijd om hier eens op in te zoomen.

Gister zagen wij een interview voorbij komen met Thorwald Veneberg, de bondscoach van de KNWU. Die had dus gewoon een eigen barista meegenomen naar Inssbruck. ‘’Dan hebben de renners tenminste goede koffie.’’ Daarnaast sprak hij ook over de verbindende factor van koffie. ‘’Er wordt gelijk een sfeer neergezet’’, bevestigde Ellen van Dijk. Het is duidelijk. Koffie verbindt. Misschien komt het omdat een koffieverslaving de enige soort verslaving – buiten een sportverslaving om – is die je sportieve prestaties ten goede komen?

Nog zo’n voorbeeld. Zondag stond in de kantine van RWC Ahoy de tweede bijeenkomst van de cursus Wielrentrainer 2 gepland. Bij binnenkomst was er nog geen koffie. Er heerste lichtelijke paniek. Toen één van de bestuursleden het juiste sleuteltje van de voorraadkast had gevonden en het zwarte goud zachtjes in de kan sijpelde, waren de gemoederen pas weer bedaard. Dit betrof trouwens de De Fazenda Primavera uit Brazilië van Man Met Bril Koffie. Die gasten reizen dus stad en land af op zoek naar de perfecte koffieboon!

Koffie uit Brazilië, El Salvador, Colombia en Ethiopië. Een constante zoektocht naar perfectie. In het sfeervolle ‘’Hoofdkantoor’’ aan de Vijverhofstraat in het Oude Noorden branden hun blije barista’s zelf de beste bonen ter wereld. Een geweldige plek om de lekkerste koffie die in Rotterdam verkrijgbaar is te drinken, en dat voor 1,- als je in je RWC Ahoy shirtje komt of je Man Met Bril Koffie bidon meebrengt. Onze redactie heeft al meermaals de proef op de som genomen en kan je verzekeren: aanrader!

Koffie voor thuis kan je er natuurlijk ook gewoon halen. En online bestellen kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld de De Fazenda Primavera, die ook in onze kantine verkrijgbaar is. Proberen? Vraag maar aan de bar in onze kantine of ga eens buurten aan de Vijverhofstraat.

Eén reactie

  1. Appreciating the hard work you put into your website and
    in depth information you present. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the
    same unwanted rehashed material. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to
    my Google account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − negen =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.