Het sportaanbod verbeteren en toegankelijker maken voor een brede doelgroep, dat is het doel van de samenwerking tussen Schaatsvereniging Rotterdam (SVR), Schaatsvereniging Lansingerland (SVL) en wielrenvereniging RWC Ahoy. Met Sportpark Noordrand leveren drie sportverenigingen een mooie bijdrage aan het sportklimaat in Rotterdam e.o. Eind dit jaar wordt de aanleg van een Inlineskate piste (skeelerpiste) voltooid en wordt er een veldritparcours gerealiseerd. En SVR en RWC Ahoy gaan hun sportaanbod openstellen voor elkaars leden.

Vergroten aanbod. ‘2 voor de prijs van 1’

Door deze samenwerking creëren de verenigingen een breed sportaanbod voor eigen en voor nieuwe leden, die 12 maanden per jaar kunnen wielrennen, veldrijden, skeeleren, schaatsen, spinnen en deelnemen aan kracht- en conditietraining. Voor één bedrag krijgen de leden in 1 klap het sportieve aanbod van twee verenigingen. Daarnaast worden op korte termijn nieuwe gezamenlijke jeugdactiviteiten georganiseerd.

Nieuwe piste en veldritparcours

Eind dit jaar wordt op het terrein van Sportpark Noordrand en RWC Ahoy een inline- skate piste aangelegd. Deze spectaculaire wedstrijdpiste van 200 meter is de eerste officiële piste in Zuid West Nederland. SVR en SVL hebben de ambitie om op de piste vele nationale en regionale wedstrijden te organiseren. Er wordt ook een vernieuwd veldritparcours aangelegd, met uitdagende hindernissen, hoogteverschillen en technische elementen. Hierdoor ontstaat naast de geasfalteerde wielerbaan een mooi parcours voor (aspirant) veldrijders waar clinics en (nationale) wedstrijden kunnen worden georganiseerd.

Vitale verenigingen

De Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport zijn enthousiast over Sportpark Noordrand. Ze zien de samenwerking van de verenigingen als voorbeeld van vitaliteit en vernieuwing in publiekgericht sportaanbod en ondersteunen de verenigingen bij de concrete uitvoering.

Ambities van Sportpark Noordrand

Met hun vernieuwde, brede, diverse en aantrekkelijke sportaanbod, willen de drie verenigingen veel nieuwe leden aantrekken. Ze willen meer mensen laten kennismaken met de wieler, schaats en skate-sport met  sportieve clinics en open trainingen voor jeugd, scholen en belangstellenden. Daarnaast wordt ingezet op originele  en aantrekkelijke bedrijfsevenementen met clinics, wedstrijden en combinatiesporten.

Voor meer informatie:

Praktische informatie leden RWC Ahoy

Vrijwel alle activiteiten van SVR zijn vrij toegankelijk voor leden RWC Ahoy. Deelname aan de woensdagtraining op Schaatsbaan Rotterdam is ook voor leden van Ahoy vrij met dien verstande dat je, net zoals leden SVR, wel een toegangskaartje voor de baan moet kopen.

Uitzondering: Schaatstrainingen op de Uithof in Den Haag (tijdens speciale KNSB-uren) zijn niet vrij toegankelijk: Als je daaraan mee wil doen, moet je voor het hele winterseizoen een abonnement aanschaffen. Heb je interesse meldt dat dan al in de zomer.

Voor alle opties geldt dat het handig is eerst een mailtje te sturen aan secretaris@svrotterdam.nl.

Aanbod SVR

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + achttien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.