Het wielerfestijn met Rotterdams karakter, de Ronde van Kralingen, zal dit jaar plaatsvinden op zondag 2 juli. De Ronde van Kralingen, die in 2016 haar herintreding vierde, belooft ook dit jaar weer een groot wielerfeest te worden.

De nadruk ligt duidelijk op het verbinden van de wielersport met de buurt en Rotterdam. De jeugd kan natuurlijk weer deelnemen aan de Dikke Banden Race, en er zijn tal van activiteiten op het programma te vinden voor het hele gezin. De Retrokoers en het Fixed Gear Event (klasse A en B) staan altijd garant voor spektakel. Wij kijken ook enorm uit naar de Funklasse-wedstrijden, waar veel regiorenners aan kunnen deelnemen. De Amateurs/Sportklasse completeren net als verleden jaar het programma.

Het criterium van de Amateurs/Sportklasse is om 17:45 uur het hoofdnummer. Ondersteunt met activiteiten rondom het parcours en hopelijk een zomerse atmosfeer zullen de renners ten strijde trekken met maar één doel: die felbegeerde overwinning in Kralingen!

Verleden jaar ging Jeroen Bijnagte er vandoor om niet meer teruggepakt te worden. Namens RWC Ahoy reden Arjan Ootjers (zesde), Lars Adriaansen (zevende) en Casper Veltenaar (negende) zich in de kijker. Hopelijk kunnen wij dit jaar dit Rotterdams wielerfestijn weer groen-wit kleuren! Dit moet toch mogelijk zijn gezien onze Amateur/Sportklasse selectie dit jaar is gegroeid naar 64 leden.

Schrijf je snel in via de KNWU website. Wij hopen jullie zondag 2 juli te zien bij de Ronde van Kralingen.

Foto: Ed Schaap

2 reacties

  1. It’s hard to find experienced people about this topic, but you sound like you know what you’re talking about!

    Thanks

    Feel free to surf to my blog :: 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.