Afgelopen vrijdag verzamelden zich liefst 20 renners uit verschillende wedstrijdcategorieën van RWC Ahoy voor een trainingsweekend in het Twentse Almelo. Op initiatief van Bram Boog en Casper Veltenaar werd een hotel geregeld in hartje Almelo en samen met Douwe van der Hoeven en Wouter Kelderman werden twee mooie routes uitgestippeld.

Het was niet te missen dat de winter het oosten wat meer parten had gespeeld dan in regio Rotterdam. Hoewel de wegen over het algemeen goed schoon waren, lag er vrijwel overal nog sneeuw van een week eerder. Zaterdagochtend werd na een half uurtje ‘core stability’ en een uitgebreid ontbijt afgetrapt voor de eerste rit: 110 kilometer langs de Duitse grens en rond Enschede. In De Lutte werd gestopt voor een goed verzorgde lunch, waar we ook Kuno Bakker weer mochten begroeten, die drie kwartier eerder achteruit de groep demarreerde.

’s Avonds werd net als vrijdagavond gegeten in de bar van het hotel. De bediening was uiterst vriendelijk, maar wist zich niet altijd raad met die gekke wielrenner getuige uitspraken als: “Nu brengen jullie mijn hoofd in de war”. Daarna was het de beurt aan schoolmeesters Bram en Teun Veken (beter bekend als Toon Vreken) voor de invulling van de bonte avond. Een wielerquiz bestaande uit 50 uiteenlopende vragen zorgde voor het nodige vermaak, met als winnaars Kuno Bakker en Martijn Anhalt.

Op zondag stond wederom eerst core stability op het programma voor het ontbijt. William van Aalst, Jeffrey van Gemert en Pieter Luycks besloten de tocht aan zich voorbij te laten gaan voor wat welverdiende rust en dus vertrokken er 17  man in de vrieskou richting de Sallandse heuvelrug. Prachtige landschappen voerden ons ditmaal in westelijke richting van Almelo. Drie lekke banden verder werd gepauzeerd in Hellendoorn. Na een koude herstart werd koers gezet richting de Holterberg. Daarna was het nog slechts uitbollen richting het hotel, waar Bouwe Boonstra in de eindsprint nog bijna werd gevloerd door twee loslopende honden. Wat zaterdag in de ‘finale’ niet helemaal lukte, bleek zondag geen probleem: onder het mom ‘samen uit, samen thuis’, rolde de groep gezamenlijk Almelo weer binnen.

Al met al een zeer geslaagd weekend met een substantiële hoeveelheid trainingskilometers. Op naar seizoen 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.